Close
Log Ind Opret Bruger
Huskeliste: Alt I skal bruge til og efter fødslen
facebook pinterest twitter

Huskeliste: Alt I skal bruge til og efter fødslen

Julie - Min-Mave.dk
4 marts 2021, 16:30 Julie - Min-Mave.dk
huskeliste fødsel

Er du også en af dem som virkelig er i tvivl om præcis hvad du skal have pakket i din fødselstaske til hospitalet og godt kan lide at forberede dig i god tid til fødslen? Vi har samlet et overblik over hvad der er nødvendigt og rart at have med til din fødsel og dine dage på hospital eller barselsophold. Det kan være forskellige regler for hvad du må og skal medbringe fra hospital til hospital. En god lille huskeliste til din fødsel, efter din fødsel og før fødslen.

Nogle hospitaler har mere til dig og baby end andre, og der kan være  forskellige krav til fødselstasken. Spørg din jordemoder hvilke regler der er for netop dit fødested.

Hvornår skal fødselstasken pakkes?

Der er forskelligt fra mor til mor, hvornår fødslen går igang. Nogen går over terminsdag og andre føder før termin. Det er selvsagt en god idé, at have fødselstasken klar inden vandafgang eller veer. 

Er din graviditet ukompliceret, så anbefales det at pakke din fødselstaske i uge 36-37, når du går ind i din terminsperiode. Man siger, at du føder indenfor termin hvis din fødsel går igang i uge 37. 

Hvad skal du have med til fødslen?

Det kan være en jungel, at finde ud af hvad du præcist skal have med i din fødselstaske. Det kommer også meget an på om du skal have 1-2 dage på hospitalet eller du skal hjem umiddelbart efter din fødsel (4-6 timer efter din fødsel).

De fleste fødselssteder bliver du sendt hjem efter nogle timer på fødegangen. 

Vi har lavet en pakkeliste, med vores bedste råd til hvad der skal være i fødselstasken både for mor, far og din nyfødte baby

Huskeliste til fødslen

Til mor (Fødslen)

Til baby (Fødslen)

Til far (Fødslen)

Hvad skal du bruge i barselsdagene?

Når du kommer hjem med den lille nye, så vil hele din verden dreje sig om ham eller hende. Det er derfor en rigtig god idé, at forberede sig til barselsdagene så alt din tid kan bruges på, at vende sig til din nye rolle som forælder.

Vi har lavet en liste over anbefalinger til hvad der er virkelig rart, at have i hjemmet de første dage efter i er kommet hjem

Huskeliste efter fødslen

Til mor (Barselsdagene)

Til far (Barselsdagene)

Dette kunne måske også have din interesse: