Honningkager
Honningkager er hyggelige at lave, og så er de flotte at have liggende fremme på et fad.
Du laver dejen 1-2 dage i forvejen, og så er den klar til at I kan komme i gang med jeres hjemmebag.
Det skal du bruge
500 gram honning
250 gram smør
500 gram hvedemel
4 tsk kanel
2 tsk ingefær – stødt
2 gram nelliker – stødt
2 tsk fintrevent økologisk citronskal
3 tsk potaske
4 tsk vand
100 gram mørk chokolade til overtræk
Glasur i alle regnbuens farver
Krymmel og andet sjovt/flot pynt
Sådan gør du
Bland mel, citronskal og krydderier i en skål.
Honning og smør smeltes i en gryde og bringes i kog, og hældes i skålen. Rør nu dejen sammen.
Når dejen er lunken, opløses potasken i en lille smule kogende vand, og røres i dejen.
Brug nu en røremaskine til dejen, så den bliver glat og elastisk.
Sæt dejen på køl i 1-3 dage.
Efter 1-3 dage
Når dejen har stået på køl i 1-3 dage, er den nu klar til bagning.
Kast lidt mel ud på bordet, og rul nu dejen ud i 0,5 cm tykkelse.
Stik honningkagerne ud med de forme, I ønsker, de skal have.
Læg forsigtigt de udstikkede honningkager over på en bageplade med bagepapir.
Bag honningkagerne i en forvarmet ovn på 200ºC grader i 10-12 minutter.
HUSK at hold øje med kagerne, så de ikke bliver forbrændte i kanterne, men kun bliver brune.
Chokoladeovertræk
Smelt 2/3 dele af chokoladen ved svag varme i en tykbundet gryde. Når chokoladen er smeltet, fjernes gryden fra varmen, og den sidste 1/3 røres i og temperer chokoladen, så overtrækket bliver blankt og fin.
Dyp honningkagerne i chokoladeovertrækken, og pynt nu (inden chokoladen tørrer helt) kagerne med glasur og krymmel i alle regnbuens farver!