Close
Log Ind Opret Bruger
Hjemmegående mødre er gladest
facebook pinterest twitter

Hjemmegående mødre er gladest

Avatar
1 august 2013, 09:08 ton

hjemmegående husmor

En stor engelsk undersøgelse afslører, at engelske hjemmegående mødre på fuldtid overordnet set er mere tilfredse med livet end kvinder på arbejdsmarkedet.

Større tilfredshed blandt hjemmegående mødre

Undersøgelsen, der i øvrigt var bestilt af den engelske regering, havde til formål at klarlægge tilfredsheden i befolkningen sammenholdt med deres tilknytning til arbejdsmarkedet.

Af undersøgelsens rapport fremgår det, at de hjemmegående mødre bedømte deres liv til at være bedre, end kvinderne på arbejdsmarkedet gjorde. På en skala fra 1-10 bedømte de to grupper af kvinderne tilfredsheden til henholdsvis 8,0 og 7,8.

Fuld fokus på familielivet

Jane Thoning Callesen, der er indehaver af hjemmesiden hjemmeunger.dk samt hjemmegående husmor på 5. år, undrer sig ikke over undersøgelses resultat.

Hun fortæller til tv2.dk, at det for mange hjemmegående mødre er forbundet med en stor tilfredshed at kunne lægge energi og opmærksomhed ét sted, frem for at være splittet mellem familie og job og føle, at man ikke rigtigt slår til nogen af stederne.

Danske kvinder har svært ved at finde egnede fædre.

Respekt om hjemmegående

Jane Thoning Callesen fortæller endvidere, at hun har oplevet en ændring i samfundet, gennem de 5 år hun selv har været hjemmegående. Folk ser ikke i samme grad ned på valget om at være hjemmegående, tværtimod er der flere der udtrykker både beundring og respekt for beslutningen.

Det er selvsagt ikke billigt at vælge den ene husstandsindkomst fra, men Jane Thoning Callesen forklarer til tv2, at det ikke kun er i velhavende familier, man træffer valg om, at moderen skal være hjemmegående. Andre vælger i stedet at skære ned på materielle goder og i højere grad være selvforsynende, f.eks. ved at dyrke egne grøntsager, sy eget tøj osv. Dertil kommer, at man jo bl.a. sparer penge til institutionspladser og transport som hjemmegående.

Kilde: tv2.dk

Deltag i debatten

  • Er du hjemmegående eller kunne du tænke dig at blive det? Hvorfor/Hvorfor ikke?