Close
Log Ind Opret Bruger
Fire tips til besparelser, når du er på barselsdagpenge
facebook pinterest twitter
Annonce

Fire tips til besparelser, når du er på barselsdagpenge

Redaktionen
27 august 2015, 14:06 Redaktionen
tips til spare penge

Børn er det dejligste, vi har, og intet er for godt til dem, som forældre ofte ynder at kalde deres guld. Men når barselsboblen indtræder, begynder der også en tid, hvor du vil komme på barselsdagpenge. Her vil de fleste kunne mærke, at de har færre midler til det daglige forbrug, og derfor kan det være brugbart med nogle tips til, hvor du kan spare lidt penge, så du ikke starter alt for hårdt ud økonomisk med livet som forælder. 

 

Sid ikke dyrt i det

Du har mange udgifter, og en tilføjelse til familien gør det ikke billigere at leve. Du bør derfor overveje, om du har sat dig for dyrt i det visse steder i budgettet. Et godt sted at starte kan være at tjekke, om din fagforening eller a-kasse er for dyr i forhold til, hvad du har behov for.

Du kan som oftest regulere på, hvad du har inkluderet i din aftale, men det kan i visse tilfælde også være en fordel at skifte a-kasse eller fagforening, så du ikke skal betale et unødvendigt højt kontingent. Se de billige a-kasser her, og orientér dig i, hvad du skal bruge, og hvad du absolut ikke skal bruge. 

Regular baby tilbehøret

En del af fryden ved at være gravid er at få lov til at komme ud at købe alt det dejlige udstyr, som babyen skal have, når han eller hun kommer ud. Men efterhånden er der også kommet mange forskellige slags tilbehør til, og det er imidlertid ikke alt, der er lige nødvendigt under barslen – om end det er let at fristes. 

Derfor bør du overveje, om du virkelig får brugt alle de funktioner, som drømmebarnevognen nu har, og om det er alle legesager, som babyen vil få glæde af i det første år af livet. Tøj kan også være et sted, hvor du kan spare, da det som oftest er det samme tøj, du klæder din baby i igen og igen – og når hverdagen melder sig, er det måske alligevel ikke så vigtig at være farvekoordineret. 

Bil eller ingen bil?

Der kan være mange grunde til, at man vælger at prioritere en bil, når man får et barn. Der er pludselig mange ting, som skal transporteres frem og tilbage, og det gode liv, hvor alt kunne være i en lille backpack, er forbi. Mange danskere vælger at købe bil, og nu hvor du har en baby, en pusletaske, tre bamser, en ammepude og en barnevogn, er det logisk, at det også er den vej, du vælger at gå.

Men der er penge at hente, hvis du ikke suser ud og køber ny bil eller opgraderer lige med det samme. Ofte kan der sagtens være flere ting i bilen, hvis du bare pakker smartere, og faktisk er alle biler sikkerhedsgodkendte, således at du sagtens kan tage babyen med på farten. 

Gem på ferien

Det er ikke en hemmelighed, at en familieforøgelse ikke ligefrem er indbegrebet af lange nætter og masser af hvile, så derfor kan en ferie netop synes tiltrængt – specielt hvis du holder barsel hen over sommeren. Men her må du overveje, om det er en nødvendighed at skulle spendere flere tusinde kroner på en ferie. 

Det gælder selvfølgelig ikke for ferien op til svigermor, hvor der er forplejning og aflastning, men for ferien, hvor du må betale for alt fra transport til maden, du spiser. Vil du spare penge, må du huske på, at minderne kan skabes på utallige måder – der behøver ikke at være en pool til rådighed.