Close
Log Ind Opret Bruger
Er dit barns fødder klar til forår og sommer?
facebook pinterest twitter
Annonce

Er dit barns fødder klar til forår og sommer?

admin
10 april 2018, 16:17 admin

 

skoringen, sandaler, skofus

Endelig forår!
Få gode råd til forårets og sommerens sko

Forår og sommer er tid for gummistøvler, kondisko og sandaler.

Med hjælp fra Skoringen Børneunivers får du her lidt gode råd om, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger forårets og sommerens sko til dit barn.

 

Gummistøvler:
Praktiske og 100% vandtætte, men ikke åndbare

Ligesom vinterens termostøvler er gummistøvler 100 % vandtætte. Derfor er gummistøvler perfekte til regnvejr, når vinterens kolde temperaturer er forsvundet. Hvis du får brug for lidt ekstra varme til barnets fødder, kan du bruge en varm sål og et par uldsokker.

Det er nemt og hurtigt at hoppe i et par gummistøvler, men vær opmærksom på, at gummistøvler ikke har justerbar lukning. Det betyder, at de ikke sidder fast om foden og ikke giver meget støtte. Derfor anbefales det, at de kun bruges i regnvejr. 

Gummistøvler er ikke åndbare, og fødderne kan let komme til at svede. Brug strømper, der er lavet af et blandingsprodukt som uld/akryl eller bomuld/akryl. Strømper af ren bomuld bliver let fugtige.

Husk at stille støvlerne til tørre efter en dag i regnvejr, og tag evt. sålen ud for at tørre. Gummistøvler kan rengøres med lidt vand og en klud. Smør eventuelt med olie eller et produkt specifikt til gummistøvler for at undgå revner.

 

Kondisko:
Et godt valg til det aktive barn

Kondisko er et godt valg til det aktive barn, men hvad skal du være opmærksom på, når du skal vælge kondiskoene til dit barn?

Kondiskoene skal sidde godt fast på foden, og husk det rigtige voksetillæg, som du kan læse meget mere om her. Det er en god idé at gå efter kondisko i åndbare materialer, så fødderne ikke bliver for varme og fugtige.

Hælkappen bør være fast, og sålen let bøjelig og gerne støddæmpende med en skridhæmmende bund. Tæerne skal kunne være der i deres fulde bredde og højde, og de må endelig ikke klemmes sammen.

Vær også opmærksom på, at nogle kondisko kan have svangstøtte. Det anbefales ikke til små fødder, da svangen skal have ro til at udvikle sig. 

 

Sommeren er højsæson for sandaler og bare tæer!

De er skønt at slippe fødderne fri i et par sandaler, som har en helt naturlig åndbarhed. Sandaler bruges typisk i højsommeren i varmt vejr, men med en strømpe eller sok kan sandalerne også bruges allerede i det sene forår – hold blot øje med vejrudsigten, så de små fødder ikke bliver kolde.

Skoringen anbefaler, at sandalerne er formede som den naturlige fod, så foden kan være der både i bredden og højden. Tæerne må ikke støde imod forkanten, og storetåen må ikke presses indad, men skal pege ligefrem og endda gerne lidt udad!

Remmene skal kunne tilpasses, så tæerne ikke presses sammen, men samtidig så foden ikke rutsjer frem og tilbage i skoene.

Sålen bør være let, blød og bøjelig, så foden uden problemer kan bøjes under gang. Desuden skal der gerne være en lille fordybning til hælen. En stødabsorberende og skridhæmmende sål er et ekstra plus.

Det er en god idé at gå efter en indersål af naturmaterialer, så sveden kan absorberes. Husk også at se efter, om der er syninger eller kanter, der kan komme til at gnave hul.

 

Lukkede sandaler til de mindste fødder

Børnesandaler fås både med lukket og åben tå. Har du børn i vuggestue- og børnehavealderen, kan det være en god idé at vælge lukkede sandaler. Små børn kan let komme til at støde eller skrabe tæerne. De lukkede sandaler giver bedre beskyttelse til de udsatte tæer.

 

 

Kærlig hilsen

Julie & resten af Team Min-Mave.dk