Close
Log Ind Opret Bruger
Husk D-vitamin i graviditeten – og til baby
facebook pinterest twitter

Husk D-vitamin i graviditeten – og til baby

Avatar
22 marts 2013, 09:38 test
Dette er en advertorial artikel som kan indeholde kommercielle links.

De færreste er klar over det, men Sundhedsstyrelsen anbefaler gravide et tilskud af D-vitamin dagligt igennem hele graviditeten.

Derudover skal din nyfødte også fra 2 ugers alderen og frem til barnet fylder 2 år have et dagligt tilskud.

D-vitamin er vigtigt for at kroppen kan optage kalk fra kosten og dermed bevare en sund knoglestruktur. Indtager den gravide ikke nok D-vitamin i sin graviditet, kan det medføre for lavt kalkindhold i den nyfødtes knogler.

Vi får en del D-vitamin fra solen. Når solen rammer huden, stimulerer det nemlig den naturlige dannelse af D-vitamin.Men da vi bor højt mod nord er antallet af solskinstimer ikke højt nok til at dække vores behov – og især ikke i graviditeten.

Da det kan være en smule besværligt at holde styr på de vitamintilskud Sundhedsstyrelsen anbefaler under graviditeten, kan det være en fordel at vælge ét produkt, der er særligt udviklet til gravide.

På den måde kan man i langt de fleste tilfælde nøjes med at indtage en enkelt tablet frem for flere forskellige slags.

Når baby er født

Når dit barn er født, skal det fra det er 2 uger gammelt dagligt have et tilskud af D-vitamin på 10 mikrogram. Små børn er nemlig endnu mindre i solen end de voksne og har som følge deraf også brug for et tilskud.

I barnets første leveår kan du give det D-vitamin i dråbeform. Herefter kan du skifte dråberne ud med en daglig multivitamintablet til børn.

Du kan indtage din D-vitamin eller din multivitamintablet sammen med et måltid.