Close
Log Ind Opret Bruger
Disse emner optager os i graviditeten
facebook pinterest twitter
Annonce

Disse emner optager os i graviditeten

Avatar
16 januar 2023, 13:16 Redaktionen

 

Som kommende mor er der meget at glæde sig til, men også meget at tænke på, for når man vælger at sætte et lille, nyt menneske i verden, får man pludselig et meget stort ansvar, og mange tanker melder sig. Her ser vi på nogle af de ting, der optager os mest, når vi venter barn. Hvis du selv venter barn eller overvejer at få et barn, så læs med og få mere at vide.

At få et barn er måske den største beslutning, et menneske kan træffe. Køber man et forkert hus, kan man sælge det igen, og bliver man gift med en person, man ikke passer sammen med, kan man blive skilt. Et barn er en beslutning for livet, og ansvaret stopper ikke, når barnet fylder 18 år. 

 

Babyens sundhed er det vigtigste

En af de ting, der fylder allermest for den kommende mor er, om baby er sund og rask. Selvom man naturligvis vil elske barnet lige så højt som ellers, håber alle, at den lille ny ikke fejler noget og vil kunne få et normalt og godt liv uden begrænsninger. Det er helt naturligt at have tanker om, at der kan være noget galt med barnet, og det sker desværre for nogle, at barnet fødes med sygdomme eller handicap, men i langt de fleste tilfælde er frygten ubegrundet, for flertallet af børn fødes sunde og raske og med alle forudsætninger for et langt og godt liv.

Der er dog ting, man selv kan gøre for at øge chancerne for et sundt og velskabt barn, nemlig eksempelvis at undlade at ryge og drikke alkohol under graviditeten. Tager du medicin, så tal med din læge, hvis du ønsker at blive gravid, og køb ikke bare løs af medicin online uden at være sikker på, at det ikke er skadeligt for fosteret.

 

Frygten for at tage på i vægt

En anden bekymring, der optager mange, og med god grund, er, om man tager på i vægt. Naturligvis tager man på, da selve barnet og fostervandet vejer, men mange tager også nogle ekstra kilo på, fordi man i graviditeten sætter tempoet ned og ikke bevæger sig lige så meget, som før. Mange gravide får desuden trang til søde sager, når de venter sig, og dette er naturligvis med til at øge vægten.

At være gravid er ikke ensbetydende med, at man ikke må foretage sig noget. Det er sundt for både mor og barn at holde sig aktiv, og selvom nogle sportsgrene frarådes under graviditet, kan man dog stadig godt dyrke motion. En daglig gåtur kan være meget værd, og herudover er der andre former for motion, man kan dyrke, selv når maven buler ud. 

 

Kan man klare det?

Endelig er det også helt naturligt at blive i tvivl om, hvorvidt det overhovedet var nogen god idé at få barn og om man kan klare den store udfordring, det er at blive forældre. At have ansvaret for at opfostre et lille, nyt menneske er en stor opgave og på flere måder et stort ansvar. Ikke blot skal man sørge for, at barnet får dækket sine basale behov for omsorg og får mad, tøj og lærer at opføre sig pænt, men derudover skal man også tænke i at forberede barnet på voksenlivet og lære at begå sig i verden og blive gode borgere.

Denne frygt er ikke helt ubegrundet, for ikke alle mennesker formår at løfte den store opgave det er, og derfor er det så vigtigt at tage opgaven alvorligt og ansvaret på sig og gøre sig umage, for at den lille nye verdensborger kan få et godt og rigt liv.