Close
Log Ind Opret Bruger
Bleer & afføring: Gul og grøn afføring hos baby
facebook pinterest twitter

Bleer & afføring: Gul og grøn afføring hos baby

Avatar
19 marts 2021, 14:41 judithholmsundhedsplej
grøn sort afføring

De første dage og uger af din babys liv vil du opdage en ny interesse, nemlig for våde bleer, babyafføring og fx grøn afføring. En babyble siger meget om dit barns trivsel den første tid efter fødsel. Der er derfor vigtigt, at du holder øje med din babys bleer og kender de signaler de giver.

Hvis afføringen kommer for hurtigt igennem kroppen kaldes det diarré og hvis det bliver for længe i tarmen kaldes det forstoppelse. Din baby vil højst sandsynligt opleve begge dele det første år. 

De første 1-2 døgn efter fødsel

Din babys første afføring kaldes mekonium og er mørkegrønt, nærmest sort i farven. Denne afføringen kommer af fostervand som baby har drukket dagligt. I fostervandet indgår døde hårstrå og hudceller, som baby ikke kan optage og kommer ud som Mekonium. 

Din babys første afføring er vigtig, da den bekræfter at der er gennemgang fra den ene ende til den anden og at babys tarmsystem virker som det skal.

Mekonium kan være meget klæbrigt og svært at vaske af. Prøv med lidt babyolie eller renseolie når du skal rengøre babys numse. 

Din baby vil få mere og mere grøn afføring som timerne går. Se vores visuelle billede af babys afføring som ændre farve, øverst i artiklen.

Afføring fra ammende barn

Ammer du dit barn så vil du opleve, at din babys afførring bliver mere og mere gulgrøn. Konsistensen bliver også gradvist tyndere med syrlig lugt, indtil at både farve og konsistent ligner sennep. 

Derudover vil du opleve, at dit barn kan optage meget mere modermælk end hvad der kommer ud. En baby der ammes har som regel mindre afføring end en baby der får modermælkserstatning.

Sådan vil din babys afføringsmønster være længe og du vil opleve, at din baby vil anstrenge sig meget ved afføring. Det er helt normalt. 

Dette kunne måske også have din interrese: