Close
Log Ind Opret Bruger
Babyshower: 9 fantastiske gaveidéer til mor og baby
facebook pinterest twitter

Babyshower: 9 fantastiske gaveidéer til mor og baby

Julie - Min-Mave.dk
18 januar 2022, 20:01 Julie - Min-Mave.dk

 

Babyshower er blevet en meget populær festlighed, som venner og familie holder for den kommende mor. Det er et meget hyggeligt arrangement, hvor man hygger om den gravide, spiser mad, leger lege, giver babyshower gaver og fejrer at baby snart melder sin ankomst. 

 

Hvad er et babyshower? 

Babyshower er en fest, som holdes for den gravide og det afholdes omkring 1-2 måneder inden den forventede fødsel. Det stammer fra USA, hvor særligt gaverne til moderen og babyen er et vigtigt indslag. I Danmark er et babyshower meget mere end gaver. 

I starten mente danskerne, at det betød uheld, at modtage gaver før barnet er født, men den holdning betyder idag mindre, og det har givet plads til de skønne fejringer.

 

9 fantastiske baby shower gave idéer til mor og baby 

Hvis du snart skal afholde eller deltage i en venindes babyshower, skal du nok tænke på, at have en gave med til den vordende mor. Det evige spørgsmål opstår næsten altid, “Skal gaven være til mor eller til baby?”. Svaret er, at du kan selv vælge eller du kan finde noget, som begge ender med, at blive glad for. 

Her har du lidt inspiration til din gave, til dit babyshower 

 

Barnets bog 

Barnets bog er en bog som både kan skabe glæde hos moren og senere hen, barnet. Moren kan noterer alle små oplevelser og detalger fra barnets første leveår. Moren har også mulighed for, at sætte billeder og andre vedlæg, ind i bogen. 

Bogen hjælper moren med, at huske og nedskrive minder, milepæle og situationer, som er værd at mindes. 

 

Kurv til mor 

En kurv med blandet produkter, som er uundværlige i de første uger af babys liv er den perfekte babyshower gave. Den kunne for eksempel indeholde lanolin creme, til revnede brystvorter, ammeindlæg, trusseindlæg til efter fødslen, slik, en god kropsolie eller creme, en god hårelastik. 

 

Strækvikle 

Er du ude i en gave, som passer både til mor og baby er en strækvikle den perfekte gave. Den bruges af mor og far, til at bære baby rundt på maven eller på ryggen. Så har du begge arme fri og baby kan enten bare slappe af eller sove helt tæt på mor. 

 

1:1 babyplakat gavekort 

Med en babyplakat, kan du give moren et minde for livet. Barnet bliver printet 1:1 på en plakat, som kan pryde børneværelset i mange år. Plakaten er personlig og indeholde navn på baby, fødselsdag, vægt og længde ved fødslen. 

Med et gavekort kan mor gå ind og bestille en plakat efter fødslen. 

 

Babytøj 

Et sødt stykke babytøj er altid en god idé. Man kan finde så mange forskellige sæt tøj, til den lille pige eller den lille dreng. 

 

En blelagkage 

Er du til at give en sjov og anderledes gave, så er en blekage et oplagt valg. Du kan både købe en færdig blekage og du kan lave en selv. 

Hvis du skal lave den selv, så skal du bruge en masse bleer, elastikker, gavebånd, en tom køkkenrulle, et stykke pap og eventuelt noget cylofan. 

Sådan gør du:

  1. Rul bleerne sammen til små ruller og hold dem samlet med en elastik.
  2. Sæt nogle af bleerne fast længst nede på den tomme køkkenrulle.
  1. Bind gavebåndet rundt om hele første lag for at skjule elastikken
  2. Så er det bare om at bygge op! Lav næste lag ligesådan
  3. Til sidst kan du pynte toppen med flag, blomster, bamser, sutter eller lignende. 6. Cylofanen kan du komme uden om hele kagen.

 

Et gavekort til et personligt smykke 

Du kan efterhånden få så mange smukke personlige smykker, som passer perfekt til mor. Enten kan du give et fysisk smykke på dagen eller give et gavekort, som giver mor mulighed for, at bestille et smukt personligt og unikt smykke når baby er født. 

 

Graviditets- eller ammepude 

Det mest geniale produkt en gravid kan få i babyshower gaver er en graviditetspude. Når barnet vokser inde i maven, kan det blive svært for mor at sove på ryggen og umuligt, at sove på maven. Derfor har mor brug for en graviditetspude, som støtter både mave og ryg. 

Efter fødslen kan de fleste graviditetspuder også bruges os ammepuder. Helt genialt! 

 

Gravidmassage

En gravidmassage er altid en god idé! Det lindrer bækken og rygsmerter, forbedrer søvnen og lindrer hævede fødder og ben. 

Det er en fantastisk oplevelse for en højgravid, både fordi du får løsnet en masse spændinger, men også fordi du får lov til, at gøre noget du ikke har gjort længe – du får lov til, at ligge på maven. 

Læs også: Gaver og forkælelser til den gravide