Close
Log Ind Opret Bruger
Alt du skal vide om 2 trimester
facebook pinterest twitter

Alt du skal vide om 2 trimester

Julie - Min-Mave.dk
1 august 2021, 12:50 Julie - Min-Mave.dk

I det første måneder af din graviditet vil du opleve mange forandringer i din krop. Måske nogle af forandringerne kun er psykisk og hormonelt, men mange oplever, at kroppen og sindet ændre sig. Når du går ind i 2. trimester så er du 12. graviditetsuger henne i din graviditet og er dermed over den mest kritiske fase, hvor din babys organer dannes og hvor symptomerne er mange. 

Du vil i takt med trimesteret opleve, at de hormonelle påvirkninger bliver mindre og din krop falder mere til ro. Du vil måske begynde, at opleve gener som træthed i lænden, forpustethed og halsbrand.

Læs også: Gravid uge 12 – 2. trimester honeymoon

Hvornår går man ind i 2. trimester?

Man går ind i det miderste trimester i 12 uge og afsluttet trimesteret i når du er færdig med uge 27. Nogle gravide oplever denne periode som den længste men også den bedste, fordi barnet endnu ikke er blevet så tungt. 

Babys færdigheder

I 2. trimester udvikler barnets sine færdigheder, som fx hørelsen, synkerefleksen, sutterefleksen og reagere på berøring. Du vil opleve, at barnets bevægelser bliver kraftigere i takt med størrelsen, men der er stadig god plads til at tumle rundt. 

I slutningen af trimesteret vil baby veje ca. 600-700 g og er ca. 35 cm lang. 

I 2. trimester vil dit babys organer stadig modnes og udvikle sig og livmoderen vokser. Det er i dette trimester, at du vil mærke liv første gang. Det kommer meget an på hvor moderkagen er placeret henne, men de fleste mærke liv i 2. trimester. Fra uge 24 siger man, at du skal mærke din baby hver dag. 

Læs også: 5 symptomer på du er gået ind i 3 trimester

Hvilke gener er der forbundet med 2. trimester?

Selvom du måske stadig ikke føler dig stor eller din krop endnu ikke har forandret sig meget, så vil du højst sandsynligt opleve nogle af disse i dette trimester og næste.