Close
Log Ind Opret Bruger
Æbleflæsk, en sikker vinder på julebordet
facebook pinterest twitter

Æbleflæsk, en sikker vinder på julebordet

Avatar
14 november 2016, 15:12 sofiamanning

Æbleflæsk opskrift

Hvis stegt flæsk er Danmarks nationalret, så må æbleflæsk være juleversionen. Den er sprød, salt og sød og er altid et stort hit på julefrokostbordet.

 

 

Det skal du bruge: (4 personer)

10-15 stykker stegeflæsk eller et helt stykke bacon
5-6 madæbler
2-3 løg
Salt og peber

 

 

Sådan gør du:

Skær baconstykket ud i ½ cm tykke skiver flæsk.

Hak løg i grove stykker, skræl æblerne, og skær dem ud i både.

Steg flæsket til det er gyldent på panden.

Tag flæsket af panden, og gem fedtet på panden. Hold flæsket varmt – evt. i ovnen ved svag varme i et fad, du senere kan anrette i.

Steg nu løgene i fedtet ved medium varme til de er klare, og tilsæt nu æblerne og 1 dl vand. Lad hele herligheden simre videre ved svag varme, tilsæt evt. mere vand til æblerne er faldet godt sammen, og den ønskede konsistens er opnået.

Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.

Anret æbler og løg i et lunt fad, og pynt med flæsk ovenpå.

Serveres med et godt kernerugbrød til – bon appetit!