Close
Log Ind Opret Bruger
Sådan kan du hjælpe baby, når de første tænder er på vej
facebook pinterest twitter
Annonce

Sådan kan du hjælpe baby, når de første tænder er på vej

Julie - Min-Mave.dk
24 september 2021, 08:39 Julie - Min-Mave.dk

Babys første tænder. Pyha. Bare tanken kan give de fleste forældre koldsved og hedeture. Vi har samlet den vigtigste viden og de bedste råd til, hvordan du kan hjælpe din baby godt igennem de første tandfrembrud.

Hvornår får baby tænder?

Babyer får typisk de første mælketænder mellem 3 og 15 måneders alderen. Størstedelen får dem omkring 6 måneder, men det er ikke unormalt, at babys tænder titter frem både tidligere og senere, så gå ikke i panik, hvis din baby ikke følger sundhedsplejerskens kalender.

Først kommer fortænderne i undermunden, dernæst i overmunden. Efterfølgende kommer hjørnetænder og kindtænder. Når baby er 2 – 2 ½ år, er alle tænderne kommet frem.

Hvordan ved jeg, om min baby er ved at få tænder?

3-5 dage før de første tænder bryder frem, vil du typisk begynde at se nogle tydelige tegn på tandfrembrud.

Symptomer på, at din baby er ved at få tænder kan fx være:

Førstehjælp til ømme og kløende gummer

Det kan være ret smertefuldt for baby, når mælketænderne bryder frem. Det går ud over nattesøvnen, humøret og er aldeles hjerteskærende, når den lille grædende vender sin frustration mod mor og far.

Derfor er det en god idé at forberede dig på de første tænder – der er nemlig en hel del, du kan gøre for at hjælpe baby godt igennem det første tandfrembrud:

Hvornår skal man begynde at børste tænder på baby?

Det helt korte svar er: Jo tidligere du begynder at vende baby til tandbørstningen, desto bedre.

Den klassiske anbefaling er, at du skal starte tandbørstningen, når den første tand bryder frem. Men det kan føles ret voldsomt for baby, hvis tandbørstningen først påbegyndes, når gummerne er ømme og følsomme over for berøring.

I praksis er det derfor en rigtig god idé at vænne baby til tandbørstningen, før tænderne begynder at bryde frem.

Hos Lullaby Planet finder du alt, hvad du skal bruge for at komme godt fra start med babys tandpleje. Se vores udvalg af fingertandbørster og tandplejesæt her

Held og lykke med de nye tænder – selvom det første sæt ikke holder hele livet, så skal de gode vaner bane vejen for et lang liv med sunde og stærke tænder.

Lullaby Planet – En bæredygtig begyndelse

Lullabyplanet.dk er en dansk webshop med fokus på at gøre det lettere for forældre at handle bæredygtigt uden at skulle gå på kompromis med funktionalitet, kvalitet og design. Hos Lullaby Planet finder du et bredt udvalg af de bedste produkter uden skadelige stoffer til babyer og små børn. Her er alt fra sutter med navn til bleer, nusseklude og legetøj.

Produkterne er nøje udvalgt efter sociale og miljømæssige bæredygtighedsprincipper for at mindske belastningen af planeten og passe godt på vores børns sundhed.