Close
Log Ind Opret Bruger
15 gode råd til den nybagte far fra en anden nybagt far
facebook pinterest twitter

15 gode råd til den nybagte far fra en anden nybagt far

Avatar
4 januar 2024, 09:04 Redaktionen

At blive far for første gang er en oplevelse, der bringer både glæde, forventning og en smule nervøsitet. Hvordan håndterer man bleer, nattetjanser og det uundgåelige behov for middagssang? Vi har interviewet Simon, en nybagt far, der selv har navigeret gennem de første ni måneder af forældreskabet. Han deler sjove og praktiske råd til alle kommende fædre derude.

 

1. “Sov, når baby sover”

Det lyder måske som et klassisk råd, men Simon forsikrer os om, at det er guld værd. “Babyen sover mange gange i løbet af dagen, og du vil opdage, at dit eget søvnmønster bliver noget forvirret. Tag lur, når chancen byder sig – støvsugning kan sagtens vente!”

2. “Bliv ven med kaffemaskinen”

Kaffe bliver din bedste ven i de første måneder. “Lær at lave kaffe med en hånd og bære baby med den anden. Det er en færdighed, der redder liv – eller i det mindste dit gode humør.”

3. “Lær babytegn”

Simon anbefaler at lære nogle enkle babytegn. “Babyer kan kommunikere før de kan tale. Et par tegn som ‘mere’, ‘mad’ og ‘sove’ kan gøre livet meget lettere og sjovere.”

4. “Vær klar på ble-akrobatik”

Skiftning af bleer bliver en kunst, og du vil opdage, at du udvikler en imponerende evne til at jonglere med vådservietter og tøj samtidig. “Det er som at deltage i en olympisk disciplin, men du bliver bedre med tiden.”

5. “Lyt til din partner”

“Mor har også brug for en pause,” siger Simon. “Lyt til hendes behov og giv hende tid til sig selv. En glad mor er lig med en glad baby.”

6. “Lav mad i store portioner”

Madlavning bliver en udfordring, når babyen kræver konstant opmærksomhed. “Lav store portioner, så du kan overleve på rester i de uger, hvor køkkenet føles som fjendeland.”

7. “Bliv komfortabel med beskidte jokes”

Humor er nøglen til overlevelse. “Babyer laver mange beskidte bleer, og du bliver nødt til at bevare din humoristiske sans. Det er også en fantastisk måde at afværge træthed på.”

8. “Opdag baby-musikgenren”

Du kan lige så godt omfavne babyens musiksmag. “Du vil blive eksperter i børnesange og barnets yndlingsmelodier. Accepter det og syng med stolthed – babyen elsker det uanset hvad.”

9. “Acceptér ‘far-jokes'”

Simon griner og siger: “Du bliver nødt til at starte med at acceptere, at ‘far-jokes’ er en uundgåelig del af pakken. Jo før du omfavner dem, jo sjovere bliver det.”

10. “Investér i en god barbermaskine”

Søvnunderskud kan få dig til at se mere træt ud end du føler. “En hurtig barbering kan gøre underværker og hjælpe dig med at se mere frisk ud, selvom du føler dig som en zombie.”

11. “Lær at pakke en ble-taske”

“Du bliver næsten en ekspert i at pakke ble-tasken. Det er som at forberede sig til en militæroperation – alt skal være der: bleer, vådservietter, skiftetøj og legetøj til nødstilfælde.”

12. “Forbered dig på uventede besøg”

“Venner og familie vil pludselig begynde at strømme ind. Hav altid kage og kaffe klar – det er den universelle løsning på uventede besøg.”

13. “Tag billeder af alt”

“Du tror måske, at du tager for mange billeder, men du vil takke dig selv senere. Tiden flyver, og det er fantastisk at have minder fra babyens første år.”

14. “Vær ikke bange for at være skør”

“Du vil gøre de mest skøre lyde og ansigtsudtryk for at få babyens opmærksomhed. Bare rul med det og nyd at være den sjove forælder.”

15. “Tag en dag ad gangen”

“Det er en kliché, men det er også sandt. Tag en dag ad gangen, og husk, at du ikke er alene. Vi har alle været igennem det, og det bliver lettere med tiden.”

 

Med disse 15 råd fra Simon håber vi, at kommende fædre føler sig lidt mere forberedte på eventyret ved at blive forældre. Husk, at hvert barn er unikt, og der er ingen “one-size-fits-all” manual. Så nyd rejsen og vær klar på at improvisere med masser af kærlighed, latter og en god portion kaffe.