Close
Log Ind Opret Bruger
Storkebid: De røde mærker på hoved, nakke og øjenlåg
facebook pinterest twitter

Storkebid: De røde mærker på hoved, nakke og øjenlåg

Avatar
4 april 2023, 09:57 Redaktionen

storkebid

Et storkebid er en almindelig type af fødselsmærke, som ofte ses på nyfødte babyer. Under anstrengelser ved fx gråd vil mærket træde ekstra frem på babys hud. Det er helt ufarligt men kan stadig skabe bekymring for forældrene. 

 

Hvad er et storkebid?

Et storkebid er en type af fødselsmærke, som ofte er fladt og lyserødt eller rødt i farven. Det kan være småt eller stort og findes typisk på babyens ansigt, nakke eller hovedbund. 

 

Hvorfor opstår det?

De røde mærker opstår som følge af udvidede blodkar i babyens hud. Disse blodkar er normalt midlertidige og vil aftage over tid. Mærkerne kan også opstå som følge af tryk på babyens hud under fødslen, hvilket kan føre til udvidelse af blodkarrene. Dette kan ske, når babyen passerer gennem fødselskanalen eller når der anvendes vakuum eller tang under fødslen.

 

Hvor mange får storkebid?

Et storkebid er en almindelig type af fødselsmærke, som forekommer hos omkring en tredjedel af alle nyfødte. Det kan opstå på enhver del af babyens krop, men er mest almindeligt på ansigtet, nakken og hovedbunden. Storkebid ses oftere på lysere hudtyper og hos premature babyer. Storkebid er normalt midlertidige og vil forsvinde af sig selv over tid. I de fleste tilfælde er der ingen grund til bekymring, og der kræves ingen behandling.

 

Hvornår forsvinder storkebid?

Mærkerne er normalt midlertidige og vil forsvinde af sig selv over tid. De fleste forsvinder inden for det første år af babyens liv. Hvis mærket er placeret på babyens ansigt, kan det dog tage lidt længere tid at forsvinde. I sjældne tilfælde kan storkebidet vedvare ind i barndommen eller endda voksenlivet.

 

Artikler der måske også har din interesse: