Close
Log Ind Opret Bruger
Forslag: Alle nyfødte i DNA-register
facebook pinterest twitter

Forslag: Alle nyfødte i DNA-register

Avatar
7 juli 2013, 10:57 ton

dna-register

Når Folketinget samles efter sommerferien, vil Dansk Folkeparti fremsætte forslag om, at alle nyfødte via en blodprøve kommer i DNA-registeret.

Undgå mistanke og spare ressourcer

Retsordfører fra Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, bruger den aktuelle sag om sexkrænkeren fra Fyn til at illustrere, hvorfor det kunne være en fordel, at alle danskere stod opført i et DNA-register.

Til BT siger han bl.a. ”Alt for mange er blevet mistænkeliggjort, og politiet kunne have sparet ressourcer, hvis man fra start havde fundet gerningsmanden”.

DNA-register, evt. sammen med PKU-register

På sin blog i Politiken foreslår Peter Skaarup, at et eventuelt DNA-register oprettes sammen med PKU-registeret. PKU-registeret indeholder i forvejen blodprøver fra alle nyfødte siden 1982. Peter Skaarup mener, ar man med et overskueligt beløb kunne føje registrering af en DNA profil sammen med denne blodprøve, der altså alligevel i forvejen tages ca. en uge efter babys fødsel.

Derudover ville det så være nødvendigt at registrere DNA-profiler på de udlændinge, der tager ophold i Danmark.

Sådan plejer du dit nyfødte spædbarn.

Andre politikere stritter imod

Liberal Alliance, Socialdemokratiet og SF tager umiddelbart afstand fra idéen bl.a. med henvisning til at alle borgere ikke skal stemples som potentielle forbrydere.

Den betragtning er Peter Skaarup dog ikke enig i. Han forklarer, ar der ikke burde være et problem at stå i et DNA-register, hvis man har rent mel i posen, og uddyber ”I sidste ende vil det give borgerne en sikkerhed, at politiet kan gribe ind hurtigt for at stoppe voldtægtsforbrydere, inden de voldtager flere”.

Facts:

  • Ifølge Rigspolitiet var der sidste år 2.966 såkaldte hits, dvs. match mellem spor og person.
  • 1. juni i år var der 91.327 DNA-profiler i registret

Kilde: BT.dk og JV.dk