Close
Log Ind Opret Bruger
Dræn i øret på dit barn forebygger væske og betændelse
facebook pinterest twitter

Dræn i øret på dit barn forebygger væske og betændelse

Redaktionen
2 november 2014, 14:28 Redaktionen

hvis baby lider af ørepine kan dræn i øret være en løsning

Dræn i øret kan hjælpe dit barn med at komme af med betændelsen, når det har en infektion i øret. Gentagne mellemørebetændelser gør ondt og kan være en stor belastning for hele familien. Barnet er påvirket, har mange sygedage og hørelsen kan være nedsat. Det kan dræn i øret afhjælpe, fordi de hyppigt gentagne mellemørebetændelser ofte skyldes, at der ikke altid går hul på trommehinden, så betændelsen kan forlade øret.

Læs også: Mellemørebetændelse – Symptomer og behandling

 

Væske i øret er smertefuldt for dit barn

Dræn i øret hjælpe også barnet med at slippe af med væske i øret. Væske i mellemøret er en smertefuld tilstand og barnets hørelse vil være nedsat.
Længere tids nedsat hørelse vil påvirke sproget, da barnet ikke kan hører nuancerne i sproget.

 

Hvornår anbefaler lægen dit barn får anlagt dræn?

Har et barn gentagne infektioner på øret, skal det tilses af en ørespecialist. Det kræver ingen henvisning og du kan derfor selv kontakte ørelægen med henblik på en vurdering af, om barnet kan have behov for at få dræn i øret. 
Hvornår et barn har haft mellemørebetændelser ”nok” til at der vil blive indlagt dræn, er forskelligt fra ørelæge til ørelæge, samt hvor påvirket barnet er.
Når du møder op hos ørelægen, vil dit barns hørelse blive tjekket. 
Er hørelsen meget nedsat er der endnu mere grund til at få ilagt dræn.

Læs også: Babys udvikling uge for uge

 

Sådan indsættes dræn i øret på dit barn

Behandlingen foregår ambulant, men i fuld narkose. Der bliver lagt et lille snit i trommehinden, hvor der isættes et dræn. Drænets funktion er at lede væsken væk fra mellemøret. Derved optimeres hørelsen igen og risikoen for flere mellemørebetændelser nedsættes. Drænet ligner en garntrisse og er på størrelse med hovedet på en tændstik.
Det kan være meget hårdt for forældrene at overlade sit barn til narkosen, men husk på at barnet er i gang med at blive hjulpet og ikke tager skade. Indgrebet er ganske ufarligt og der opstår meget sjældent komplikationer.
Efter narkosen bliver barnet kørt til opvågning. Når barnet er vågent, kan I tage hjem. Resten af dagen skal I tage den med ro, men som regel kan barnet genoptage hverdagen i institution dagen efter.

 

Efter operationen

I dagene efter indgrebet vil ørerne flyde med den gullige væske fra mellemøret. Det er netop meningen med drænet og I skal ikke foretage jer andet, end at tørre det ydre øre rent. Efter et par dage vil barnets ører skulle tjekkes igen – for at se om drænet stadig sidder i øret og at det ikke er stoppet til. Drænet falder ud af sig selv efter noget tid. Det mest almindelige er, at drænet bliver siddende i 6 til 10 måneder.