Close
Log Ind Opret Bruger
UNIQ bæresele fra enomo
facebook pinterest twitter
Annonce

UNIQ bæresele fra enomo

Julie - Min-Mave.dk
3 december 2018, 04:39 Julie - Min-Mave.dk

enomo, test

En helt unik bæresele, som kan noget de andre ikke kan.

enomo – hvad betyder det?

enomo står for Innovation, det nordiske tilhørsforhold og mobilitet. Og så er den udviklet af en innovativ sikkerhedsekspert, Bente Foged.

Hun siger ”Jeg har mange års erfaring og viden indenfor sikkerhed i produkter til børn. Nu har jeg valgt at bruge den viden til at designe sikre, brugervenlige, komfortable, anderledes og smarte produkter til børn”. Bæreselen har vundet en pris for sit funktionelle og unikke design, der består af to separate dele: 1 bæredel og 1 babydel, som nemt klikkes sammen. ”Bæreselen er mit og enomo’s første produktbarn og vi har gjort os umage”.

Alt det gode fra slynger og alt det gode fra bæreseler

En af de vigtigste faktorer ved såvel slynger som bæreseler bør være, at barnet sidder ergonomisk optimalt. Dette er specielt vigtigt for børn i alderen 0-1 år, fordi deres hofter, ryg og nakke udvikler sig meget i denne periode. Derudover er det utroligt vigtigt, at barnets luftveje er frie.

Det gode ved uniq bæreselen er, at den har samme optimale ergonomi som kendes fra slynger/vikler, og at babydel med baby siddende i nemt kan klikkes af og på selve bæredelen. Denne løsning gør, at brugeren ikke skal mosle for meget med baby, ikke skal håndtere meget lange tekstilender, og at selen kan bruges på helt nye måder – fx i dagligvarebutikker, hvor man nemt kan klikke babydel/baby af, sætte barnet i indkøbsvognen mens der handles og først klikke på og bære igen, når man er færdig med at handle.

Sikkerhed

Sikkerhed kan ikke diskuteres – og derfor er sikkerheden i absolut højsæde.

Bæreselen er testet i alle ender og kanter, og også langt ud over det krævede. Den er blevet vasket, tabt, hevet i, gnedet på, varmet op og kølet ned – og flere leverandører og produktionssteder har enten kastet håndklædet i ringen eller fået en masse grå hår, når de skulle leve op til vores forventninger.

Herudover opfylder bæreselen selvfølgelig alle sikkerhedskrav i gældende europæisk sikkerhedsstandard ‘EN 13209-2:2016’, som gælder for bæreseler til babyer.

Brugervenlighed

Det skal være nemt at tage sit barn med på tur. Bæreselen skal derfor gøre hverdagssituationer nemmere og åbne op for nye muligheder.

Bæreren kan tage sin seledel på selv, da alle spænder lukkes og justeres på forsiden. Justeringsspænderne i siderne er designet med en blød bue, hvor fingeren skal placeres for at løsne spændet, og når stropperne skal strammes, er trækretningen logisk i en fremadrettet retning. Stropperne er lange for at kunne justeres til bærere i forskellige størrelser, men et lille loop for enden af stropperne, gør det muligt at rulle stropperne op, så de ikke hænger og dingler.

Barnet kan lægges i babydelen på puslebordet, i barnevognen eller på skødet, når barnet bliver større, og derefter lukkes babydelen omkring barnet, som en slags engangsble. Nu kan babydel, med barn, løftes op og klikkes på bærerdelen. Barnets del kan klikkes af og på med ét klik, og barnet kan vendes fra indadvendt, til udadvendt ved blot at klikke af, vende og klikke på – det kan man ikke gøre med nogen anden bæresele.

Det er slut med at mosle, mose, mase barnet ned i bæreselen, med det resultat, at barnet er utilfreds allerede før I er kommet afsted.

Hvis du sætter dig på en stol og løsner justeringsspænderne i siderne lidt – indtil barnet sidder på dit skød – så kan I have en afslappet tid på cafeen, i sofaen eller på en bænk i parken, hvor du stadig har hænderne frie, men samtidig har styr på dit barn.

Når dit barn kan sidde selv, kan du klikke babydel med barn af og sætte barnet i indkøbsvognen, mens du handler.

Komfort

Bærerens sele er let, og er lavet i bløde ”tøjagtige” tekstiler, med fyld, som gør stropperne formfaste, i brug og under vask. Materialevalget gør det muligt at bære selen indendørs eller under jakken udendørs – man glemmer simpelthen, at man har den på, så behagelig er den. Selen generer heller ikke, hvis brugeren har fået kejsersnit, da denne sele kun bæres på den øverste del af kroppen – det betyder også, at den kan bruges af personer med lidt mave 🙂

Tekstilet indvendigt er i blød viskose, som føles rart mod barnets hud. Udvendigt kan der vælges tekstiler der passer til årstiden: Vælg et tyndt bomuldstekstil til sommerferien sydpå, 100% polyester til de fleste dage i Danmark, eller imiteret pels (faux fur) til kolde vinterdage. Endvidere er alle barnets kontaktflader polstrede og bløde.

Den medfølgende nakkestøtte holder og støtter hovedet indtil dit barns nakkemuskler kan holde hovedet. Nakkestøtten er også god, når baby falder i søvn i selen. Når I ikke længere bruger nakkestøtten, kan den afmonteres, så I ikke skal bære noget, I ikke bruger.

Ergonomi

Den rette ergonomi er ekstrem vigtig. Der er ingen babyer, der skal få dårlige hofter eller ryg på vores vagt. Vi konsulterede derfor bl.a. forskellige ergoterapeuter, fysioterapeuter og ”International Hip Dysplasia Institute”, for at få det bedste fundament for vores design. Designet er udviklet med et ønske om at kombinere det bedste fra bæreseler med det bedste fra slynger/vikler.

Bærerens sele er designet med inspiration fra bæreseler, dog med stort fokus på, at barnet skal kunne bæres tæt på og højt på bærerens krop – hvilket giver mindst belastning og dermed den bedste beskyttelse af bærerens ryg. ”Vi ser desværre alt for mange, der bærer deres barn for lavt” – hvilket både belaster ryggen unødigt, og øger risikoen for, at specielt små børn kan blive kvalt. Barnet skal sidde med mund og næse fri i det hulrum, der er under bærerens hage.

Barnets sele er designet med inspiration fra slynge-/vikleuniverset, dog uden de mange meter stof.
Cover-delen, som sidder omkring barnets numse, har form som et tørklæde, da dette design er bedst egnet til at forme en optimal ergonomisk siddestilling. Coveret/tørklædet kan justeres, så barnet sidder i den anbefalede M-stilling, også kaldet frøstilling, hvor knæene løftes til en position, som er højere end hofterne – herved falder barnet automatisk tilbage i sædet i en let kurvet hvileposition, som er rar og afslappende for kroppen. Tekstilet støtter samtidig lårene fra knæhase til knæhase.

Da det helt lille barn ikke må skræve for meget, har vi udviklet en babyindsats, som vi anbefaler til helt små babyer.

Når barnet er blevet lidt større, og gerne vil se lidt af den store verden, kan babydelen (med barn) klikkes af, vendes og klikkes på igen i en udadvendt position. I enomo’s bæresele kan barnet stadig sidde med benene i M-stilling og med en let buet ryg i denne position, fordi barnet sidder i en slags frithængende pose. Det er selvfølgelig vigtigt, at brugeren er opmærksom på, at få justeret tørklædet rigtigt.

Læs mere om ergonomi her.

Anvendelse og funktioner

Bæreselen er egnet fra nyfødt (min. 3,5 kg) til max. 11 kg og kan bruges i følgende 3 frontpositioner: Indadvendt, udadvendt og på siden.

Bærerens sele justeres nemt til personer i forskellige størrelser.

Babydelen kan justeres i størrelse omkring barnets krop og ”tørklædet” kan gøres længere i takt med, at barnet vokser.

Selen kan også bruges, hvis I skal ud og flyve. Da selen bæres på den øverste del af kroppen, er det muligt at sidde med lukket sikkerhedssele samtidig.

Materialer

I enomo har vi også stort fokus på, at materialerne ikke skal udgøre en sundhedsskadelig risiko – små børn har en øget følsomhed og adfærd (sutter ofte på alting), hvilket gør dem ekstra udsatte.

Derfor kræver vi bl.a.:

  • At vores tekstiler er OEKO-TEX 100, klasse 1 certificerede, da disse er specielt egnede til produkter til børn.
  • At skum og andet fyldstof ikke er behandlet med flammehæmmere – og her skal man virkelig være opmærksom, da langt de fleste skumleverandører leverer til møbelproducenter, som ønsker flammehæmning.
  • At der ikke anvendes genbrugsplast til vores plastdele, da der ikke er den samme kontrol med indholdsstoffer, når genbrugsmaterialer blandes.

Fashion

Du kan selv bestemme, hvordan din uniq bæresele skal se ud, da SMART coverdelen (tørklædet) sælges separat, så du kan vælge lige det cover, du synes bedst om – og hvis du bliver træt af det, eller bare har lyst til et nyt look, så kan du købe et nyt cover til din bæresele.

enomo

Coverdelen kan nemlig lynes af og erstattes af et nyt cover. Du kan købe sommer-covers, vinter-cover eller et sejt army-lignende cover til far. Måske laver vi nogle fodbold-covers på et tidspunkt – who knows 🙂

HVORDAN VÆLGER DU DEN RIGTIGE BÆRESELE?

Som med så mange andre produkter til børn, så kan det være svært at vælge, især når det er noget nyt/ukendt man skal indkøbe – forhåbentlig kan mine ”5 gode købsråd” hjælpe.

5 GODE RÅD TIL VALG AF BÆRESELE 

Vælg en bæresele:

  • du selv kan tage af og på
  • der passer til dit/jeres behov
  • med god komfort og ergonomi – både for bærer og baby
  • gode materialer
  • der er testet

Min-Mave.dk Redaktionen har testet

Min-Mave.dks Chefredaktør, Maja Wesselhoff, har testet enomo bæreselen med sin nyfødte baby:

Det var med stor spænding at jeg unboxede bæreselen fra enomo. Allerede når man pakker bæreselen ud, så får man et indtryk af kvalitet. Jeg pakkede ud sammen med min mand, og han var lige så begejstret som jeg selv. Selen oser af lækre gadgets, hvilket absolut var guf for min mand, hvor jeg især var meget begejstret for den gennemtænksomhed, man med det samme kan se i designet af selen. Brugervenlighed, ergonomi og sikkerhed går hånd i hånd.

Der medfølger en meget udførlig brugermanual, og der findes nogle gode YouTube videoer til, hvordan man anvender bæreselen – hvilket er godt, for en visuel dame som jeg.

Første gang jeg prøvede selen af, var lillebror knap 3 uger. Han var på dette tidspunkt mere stabil i nakken (resultatet af flere daglige nakke-træninger), og var klar til at sidde i bæreselen med babyindsats, samt en stofble vi lige rullede sammen til en pølse, der støttede ekstra i nakken, nu hvor han stadig er så lille.

Jeg havde inden da læst brugermanualen samt set et par YouTube videoer. Det er nødvendigt, at du lige sætter dig ind i, hvordan bæreselen skal bruges step-by-step, inden du skal bruge bæreselen for første gang, så du er sikker på at din lille guldklump sidder korrekt i selen.

Op kom han, og han sad godt og trygt. Jeg nåede at gå rundt med ham i 5 minutter (hvor jeg fik ordnet lidt vasketøj – jeg havde jo lige pludselig to frie hænder!), og så faldt han i søvn. Jeg fik hægtet ham nemt af selen, fik puttet ham dejligt i hans krybbe vi har stående i stuen – og han tog sig efterfølgende en lur på to timer!

Min mand er også blevet svært glad for bæreselen – og ikke mindst, for det ekstra-cover, man kan skifte ud. Han synes, at bæreselen bliver dejlig maskulin at gå rundt med, og han gik da også stolt rundt med en sovende lillebror i bæreselen i weekenden, da vi var til stor familiefødselsdag. Og fik mange nysgerrige og anerkendende kommentarer med på vejen 🙂

På fredag står den på julefest i storebrors børnehave, hvor jeg skal alene afsted med den energiske 3,5 årige og lillebror på knap 4 uger (gisp!). Jeg er slet ikke i tvivl om, at enomo bæreselen skal med mig og være min hjælper denne eftermiddag. Jeg bruger også en smule strækvikle, men lige netop til et arrangement som en julefest i bøenehaven, så skal det bare være praktisk og gå stærkt, og her er enomo UNIQ bæreselen uden tvivl perfekt at have med!

maja, enomo