Close
Log Ind Opret Bruger
Sikkerhed i bilen – med ISOFIX, antivip-system og topsele (TopTether)
facebook pinterest twitter
Annonce

Sikkerhed i bilen – med ISOFIX, antivip-system og topsele (TopTether)

Redaktionen
17 september 2014, 06:25 Redaktionen

Rømer autostol har sikkerheden i top 

Hvad er ISOFIX?

ISOFIX er en fast grænseflade med standardiserede forankringspunkter til sikker montering af autostole i bilen, og det er blevet international standard hos alle bil- og autostolproducenter.

Denne forankringsteknik minimerer risikoen for monteringsfejl og optimerer beskyttelsesvirkningen med en fast forbindelse mellem autostol og bil.

I 1997 udviklede vi i samarbejde med VW den første ISOFIX-autostol i gruppe 1 som blev vist på IAA (International Automobil Messe): Senere blev denne udvikling et internationalt krav til personbiler og autostole.

 

 

 

Hvorfor ISOFIX?

Det er kun circa 30% af autostolene, som er monteret rigtigt med den normale bilsele. Ved anvendelse af ISOFIX-systemet er det derimod 96%, der monteres rigtigt.*
* Forbund af tyske forsikringsselskaber reg. GDV.

Det vigtigste argument for ISOFIX er den ekstremt enkle og hurtige montering og demontering af stolen og dermed forbedret sikkerhed.

Da ISOFIX-stolene mest er udstyret med et støtteben eller topforankring, bliver vippe- og rotationsbevægelsen desuden reduceret. Derudover er autostolen også forankret under kørsel uden barn.

 

Hvad er det der gør vores ISOFIX til noget særligt?

Vores specielle ISOFIX sæder (TRIFIX, VERSAFIX & XTENSAFIX) er forsynet med ISOFIX fastgøringssystemet og har desuden et tredje forankringspunkt: nemlig Top Tether (topsele), der optimerer sædets stabilitet.

Kig efter disse symboler i din bil og se efter i bilens instruktionsbog for at finde ud af, om den er forsynet med fastgøringspunkter til Top Tether.

 

Hvad er ISOFIX+?

ISOFIX+ stole bruger ISOFIXmonteringssystem sammen med V-Tether, en topforankring der giver et tredje forankringspunkt, som forbedrer stolens stabilitet.

I tilfælde af en ulykke absorberer vores intelligente V-Tetherteknologi kollisionskræfterne proportionelt til det, der genereres ved kollisionen, hvilket reducerer evt. fremadrettet eller roterende bevægelser i forbindelse med en ulykke betydeligt.

Endnu mere beskyttelse af dit barn.

Hvad betyder Top Tether (topsele)?

Der er tale om en ekstra sele (topsele) bag ryglænet, der fastgøres med en krog i et af bilens forankringspunkter og spændes.

Forankringspunktet befinder sig normalt lige bag bagsædet, men kan også være anbragt i bagagerummet eller oppe under bilens loft. Top Tether medfølger autostolen.

Der findes ingen standardlængde. Selen kan indstilles fleksibelt.

 

 

ISOFIX og ISOFIT

Med ISOFIX og ISOFIT handler det om autostole, der er forbundet med bilens karosseri med forankringer (konnektorer).

I vores ISOFIX-stol sikres barnet med den integrerede 5-punkt-sele, i ISOFIT med bilens 3-punkt-sele.

Et yderligere kendetegn er klassificeringen af autostolen. Betegnelsen ISOFIX anvendes til gruppe 0+ og 1, og betegnelsen ISOFIT til gruppe 2-3.

 

 

 

RITAX RÖMER ISOFIX SYSTEM med antivip-system (Pivot Link)

Antivip sytem i Rømer autostol gør den mere sikker

Dette enestående, patenterede system er udviklet af BRITAX RÖMER.

Det udnytter ISOFIX-forankringen og reducerer samtidig via sænkemekanismen (Pivot Link) betydeligt stolens fremadrotation og leder således størstedelen af energien nedad i sædet.

Det betyder, at barnets fremadrettede bevægelse i den første fase af en ulykke bliver affjedret og reduceret og derefter trykkes ned i sædet.

I anden fase bevæger autostolen opbremset fremad. Samlet set reducerer Pivot Link dermed kroppens belastning og især barnets nakke og rygsøjle.