Close
Log Ind Opret Bruger
Redaktionen tester: Nomi højstol og Nomi Baby
facebook pinterest twitter
Annonce

Redaktionen tester: Nomi højstol og Nomi Baby

Julie - Min-Mave.dk
17 november 2018, 10:02 Julie - Min-Mave.dk

nomi

Er der noget om snakken..?

Min-Mave.dks Chefredaktør, Maja Wesselhoff, har testet Nomi højstol til sin 3-årige, og har samtidig testet Nomi Baby til sin nyfødte baby.

Vi ville på redaktionen se, om der virkelig var noget om snakken ift. at Nomi stolen er bedst i test og prøve dens mange features, der vokser med barnet.

Så nu skulle prøven stå; med nyfødt baby og en meget aktiv tumling. Med fedtet havregrød, samtaler og konflikter ved middagsbordet.

Nomi højstol vs. 3-årig

Min 3-årige blev ellevild, da han så den fine stol, som han nu skulle teste på bedste vis.

Og jeg skal love for, at stolen kom på prøve fra start af.

Han startede med at klatre op på den, sætte sig, og så skubbe sig – hårdt – ud fra bordet af. Jeg hvinede elegant et mindre ‘uuuh!’, men han skubbede sig bare en halv meter bagud på stolen i en robust og sikker bevægelse. Perfekt test-tumling! Og jeg var SÅ positivt overrasket. Nomi stolen har hjul på de to bagerste ben, hvilket gør, at dit barn netop kan skubbe sig ud fra bordet, uden at stolen tipper.

nomi, test

Min søn har krudt i bagdelen, og han klatrer tit rundt på stolen, og står på det nederste trin – og jeg må indrømme, at jeg lige når at blive meget opmærksom (læs: mor-nervøs) på hans cirkusstreger. Men helt ærligt – stolen rører sig ikke ud af flækken. Og det nederste trin kommer på en hård prøve, men det lader sig ikke bemærke af det. Win!

I forhold til rengøring, så vil jeg have noget i mit hjem, der kan komme i opvaskemaskinen, vaskemaskinen eller kan blive tørret af med en våd klud. Og så skal det bare blive rent.

Hånden på hjertet, så har jeg hverken tid eller lyst til at skulle speciel-rense mine børns tøj, legetøj eller udstyr (lige på nær uldtøjet der selvfølgelig skal have speciel behandling).

Og her blev jeg – igen – virkelig positiv overrasket over Nomi stolen. For den kræver vitterlig kun en våd klud, evt. med sulfo, hvis den er blevet rigtig fedtet. Og så står den skarpt. Win igen!

Hvor lagde jeg min baby?

Nomi Baby indsatsen kan bruges fra nyfødt. Hvis du er så heldig at få 30 sekunder til at tage et bad i, så kan du tage Nomi Baby med på badeværelset/stille den lige uden for og ligge din lille baby heri.

Væk fra det kolde gulv og tæt på dig. Der er en let anvendelig 5-punktssele, du kan lave om til 3-punktssele, når din baby er helt spæd.

Dog skal man selvfølgelig være obs på, at baby ikke skal ligge passivt i stolen, samt at din spæde baby skal ligge helt fladt i Nomi Baby stolen. Dette gøres ved en simpel indstilling i stolen, hvor du kan gøre babyindsatsen helt vandret – og netop kun i den korte tid, at et ‘mor-bad’ tager. Du drejer blot på skruen under selve babydelen, og hiver den op i vandret position. Voila!

Når din baby så fylder 10 uger kan du indstille Babydelen, så din baby kan sidde i kortere perioder heri med 5-punktselen, mens du fx laver mad eller når I spiser.

nomi, test

Jeg fik allerede testet babydelen, da lillebror var 1 døgn gammel. Da vi skulle have aftensmad (læs: da pizzaerne kom), var han lige faldet i søvn, så det var en perfekt mulighed for at teste. Og helt ærligt – så er det bare en virkelig fed feature, at din baby kan være med til bords, og en rar fornemmelse, at man er i øjenhøjde med baby. Som billedet viser, så ligger lillebror helt vandret, og han er fastspændt med 3-punktsselen.

Selve babydelen er en lækker, vaskbar Oeko-tex® madras, og baby ligger med god støttte.

Nomi Baby er uden tvivl som en hjælpende hånd, når der skal laves noget praktisk, og når du har brug for at være mobil og have begge arme fri.

Læs også: Lækkert tilbehør til Nomi stolen

Højstolen skal passe til dit barn – ikke omvendt!

Jeg er meget kritisk, hvad angår udstyr til mine børn. Der skal ikke være kompromiser med hverken sikkerhed eller kvalitet – og jeg må indrømme, at Nomi stolen lever 100 % op til mine krav. Plus, at så er den bare lækker at se på.

Nomi stolen har bl.a. vundet den eftertragtede Red Dot design-award, og indeholder ingen uønsket kemi – meget positivt i min verden!

Læs også: Nomi stolen vinder Red Dot award

Derudover var bagtanken, da den norske designer Peter Opsvik designede stolen, at alle børn, uanset højde og alder, kunne sidde i en ergonomisk korrekt stol ved samme bordhøjde som resten af familien, og hermed være en del af den sociale kontekst rundt om spisebordet. Dette er muligt med Nomi stolen, da den indstilles nemt ved blot at dreje med håndkraft på de håndtag, der sidder på stolen.

Og her er der altså ikke noget test snyd – jeg har selv indstillet stolen til både baby og min 3-årige, og det var nemt for mig, og mine ømme mor-håndled.

Jeg er vild med Nomi Højstolen, og alle dens praktiske og lækre features, der er tænkt ind i designet lige fra nyfødt og til op i teenageårene. What’s not to like? Og så gør det absolut ikke noget, at den er æstetisk flot i hjemmet. Jeg er fan – og ja, der bestemt noget om snakken.

Nye farver & bedst i test

I Efteråret 2018 lancerede Evomove 3 nye flotte og hotte farver: Antracite, Burnt Orange og Navy – så nu fås testvinderhøjstolen fra Evomove i hele 10 farver – fra de helt klassiske og tidløse farver til farver med (næsten) ligeså meget spræl i som dem, der i der skal sidde på dem 😉 Og med hele 40 forskellige sammensætninger at vælge ud fra, kan man få lige præcis den farve- og trækombination der passer ind i indretningen af hjemmet.

Nomi er kåret til bedst i test af Forbrugerrådet Tænk, og det er god grund til. Stolen er blevet gennemtestet, og har været ude for nogle hårde prøvelser fra producenten, så du og dit dyrebareste er sikret en stol, der ikke går på kompromis med sikkerhed.

nomi

Nye lækre tekstiler

Skal din Guldklump topforkæles, så har Evomove netop også lanceret 2 nye lækre Premium tekstiler – Chambray og Denim, der er vendbare med flotte friske marine/hvide striber på den anden side.

Prisen for en Nomi Højstol er uændret og starter fra 1.649,- for en ergonomisk designet og gennemtestet højstol, der qua sin lette trinløse justering holder hele vejen til teenageårene, og som samtidig sikrer, at barnet indlærer en god siddepositur fra det øjeblik de kan sidde selv – en gave for livet og samtidig en af de bedste langtidsholdbare investeringer man kan gøre som forældre.

De nye farver og tekstiler kan opleves hos alle de førende babyudstyrsbutikker herhjemme.