Close
Log Ind Opret Bruger
Indretning af babyværelset: 5 gode råd til at indrette værelset til baby
facebook pinterest twitter

Indretning af babyværelset: 5 gode råd til at indrette værelset til baby

Redaktionen
23 august 2021, 09:45 Redaktionen
babyværelse indretning

Måske din lille nye baby er så heldig at få sit eget babyværelse i jeres hjem, og det skal selvfølgelig indrettes hyggeligt, praktisk og sikkert. Vi har samlet nogle gode tips og tricks til hvordan du indretter babyværelset når dit barn er mellem 0-3 års alderen.

1. Belysningen

Når det er sovetid for dit barn, er det selvfølgelig vigtigt med dæmpet lys. Enten hvis i skal læse inden sovetid eller hvis dit barn føler sig mere tryg med lidt lys. 

Om dagen er det dog vigtigt med masser af lys. Enten bare masser lys udefra eller nogle gode lamper, som kan lyser rummet og legetøjet op. Godt med lys gør det nemmere for barnet, at fordybe sig i farver, former og størrelser.

Læs også: 10 ting du skal vide inden du køber din første barnevogn

2. Plads til puslebordet

Det er virkelig rart med et fast sted, hvor I kan skifte baby nemt. Det gælder faktisk helt fra dag 1 når I kommer hjem fra hospitalet med jeres lille nye familiemedlem. 

Der er mange måder at få lavet en god puslestation, bare højden på stationen passer dig, så din holdning bliver korrekt. Du skal trods alt bruge en del timer foran den pusleplads. 

Put bleer, klude, vådservietter i kurve og placér dem så du nemt kan få fat i dem, når du skal skifte den lilles ble. 

Hav også lidt tøj tæt på, hvis nu uheldet skulle være ude og baby kræver en hel ny body eller bukser. 

Få fat i en puslepude som er nem at rengøre og som sidder fast på puslestationen. Når baby bliver længere, større og stærkere, er det vigtigt at puslepuden ikke kan vippe eller rykke sig når baby ligger på den. 

Husk at sæt puslepladsen fast til væggen så den ikke kan vælte, hvis den ikke allerede sidder fast. 

Lifehack: IKEA har nogle fantastiske kurve, som du kan bruge til at opbevare bleer, klude, tøj og meget mere. Find dem her

3. Pas på kulde

Når dit barn sidder og lege på gulvet, er det vigtigt at undgå træk så gulvet bliver koldt. Et gulvtæppe kan afhjælpe kolde gulve, særligt om vinteren men det skal være nemt at gøre rent så der ikke samler sig støv. Det er ikke sundt hverken for dig eller for baby, at sove I for meget støv.

Deltag i debatten: Indretning af babyværelse

4. Nemt og tilgængeligt legetøj

Har du plads og mulighed for det, så er det rigtig rart at have dit barns legetøj i reoler eller legetøjskister, som barnet selv kan nå. Så kan dit barn selv facilitere legene med sit legetøj og vælge hvad han/hun vil lege med den pågældende dag. 

Så kan du også begynde, at lære barnet selv at rydde op når nu det er i øjenhøjde. 

Bare husk sikkerheden. Har du reoler med legetøj på, så skal de sidde fast i væggen så de ikke kan vælte. Det samme gælder reoler eller kommoder med tøj.

5. Husk sikkerheden

Du skal altid huske, at være særlig opmærksom på sikkerheden når det kommer til børneværelset. Er der vinduer dit barn kan tilgå og komme ud af, så skal der sikkerhedslås på dem. Er der døre hvor barnet kan få fingerne i klemme, så er en dørstopper en rigtig god løsning. Sørg for at reoler, kommoder og skuffer er sat fast så de ikke kan vælte ned over barnet.

Du kan finde så meget god inspiration op både Instagram og Pinterest. Så hvis du er igang med at indrette babyværelset, så hop ind og find din inspiration.