Close
Log Ind Opret Bruger
App hjælper dig med at købe sikre babyudstyr
facebook pinterest twitter
Annonce

App hjælper dig med at købe sikre babyudstyr

Redaktionen
1 september 2011, 12:02 Redaktionen

Projekt BLOP skal hjælpe danske forældre med at købe sikkert legetøj

En app udviklet af Børneulykkesfonden og Sundhedsplejerske.dk skal hjælpe danske forældre med at styre uden om babyudstyr, der ikke er sikkerhedsgodkendt.

 

Forbrugerrådet TÆNK er bekymret

Forbrugerrådet TÆNK har råbt alarm, efter at en lille dreng var tæt på at blive kvalt i en snor fra en dansk produceret sengerand.

Problemet er, at der er alt for lidt kontrol med de produkter, der kommer på markedet til babyer og småbørn. Helle Amundsen, der er seniorrådgiver i Forbrugerrådet TÆNK er bekymret, fordi alle produkter ikke automatisk bliver tjekket.

»Hver gang vi for eksempel tester cykelhjelme, finder vi nogle, der ikke lever op til kravene i lovgivningen. Vi fandt også en del problemer, sidst vi testede barnesenge, så derfor vurderer vi, at det ville være hensigtsmæssigt, hvis alle produkter kom gennem markedskontrol med jævne mellemrum.« Fortæller Helen Amundsen til Søndagsavisen.

 

App kan hjælpe

Børneulykkesfonden har nu i samarbejde med sundhedsplejersken.dk lavet en app, der skal hjælpe danske forældre med at finde ud af om et produkt lever op til sikkerhedsstandarderne:

”I Børneulykkesfonden bliver vi tit spurgt til, hvad man som forælder skal være opmærksom på, når mankøber bestemte produkter til dit barn. Det har vi taget konsekvensen af nu og samlet vores gode råd i en nem og gratis guide til kommende og nybagte forældre. Forhåbentlig kan den være et godt redskab i en travl hverdag, hvor der er mange ting, man som forælder skal sætte sig ind i,” siger Henriette Madsen, Generalsekretær i Børneulykkesfonden.

App’en hedder projekt BLOP og kan downloades helt gratis i App Store og Google Play.

 

Eksempel – Højstolen

Et eksempel på en dansk virksomhed, der har et tæt samarbejde med børneulykkesfonden, for at gøre deres produkter så sikre som muligt, er Evomove, der bl.a. producere den populære NOMI højstol.

Nomi stolen er en prisvindende designhøjstol med fokus på ergonomi, sikkerhed og funktionalitet. Den er udviklet af Evomove A/S i samarbejde med designeren Peter Opsvik, som i 1972 tegnede Tripp Trapp stolen.

Nomi kan bruges fra nyfødt til teenager og indstilles trinløst helt uden brug af værktøj. Som noget unikt er stolen udstyret med såkaldte ”anti-tilt-hjul” på de bagerste ben, hvilket øger sikkerheden mod, at den vælter bagover, hvis barnet stemmer ben eller arme mod bordet.

Nomi er desuden testet og godkendt i henhold til den nyeste europæiske sikkerhedsstand for højstole EN12790:2009 og EN14988-1:2006+A1:2012.

Stolen findes i flere flotte farver, som kan kombineres med forskellige træsorter efter frit valg. Træet er FSC-certificeret, mens plastdelene er udført i genanvendeligt plast (polypropylen) uden brug af phthalater.

Ingen af materialerne afgiver sundhedsskadelige stoffer.

Klik her for at designe din egen stol

Evomove højstol er helt sikker for baby

 

TJEK! Sådan tjekker du højstolen

Eksempel fra den nye app BLOP

En stabil og komfortabel højstol er praktisk, når dit barn skal sidde med til bords. Dertil skal sikkerheden naturligvis være i højsæde. TJEK! tjeklisten når du skal ud at købe en højstol.

  • Tjek, at højstolen er testet i henhold til den europæiske standard DS/EN 14988-1 + A1, eller se evt. efter VARE-FAKTA-mærke, som dokumenterer, at højstolen lever op til de krav, Dansk Varefakta Nævn stiller.
  • Tjek, at højstolen er stabil, så den ikke kan vælte, mens dit barn sidder i den.
  • Tjek, at bøjlens åbninger ikke er så store, at barnet kan glide igennem åbningerne med begge ben og sidde fast med hovedet eller helt falde ud af stolen.
  • Tjek, at højstolen har gode justeringsmuligheder for siddehøjde- og dybde, så stolen kan vokse i takt med jeres barn.
  • Tjek, at stolen ikke har nogen åbninger, som barnet kan få fingrene i klemme i eller skarpe kanter, som barnet kan slå sig på
  • Tjek, at højstolen har en plan fodstøtte, som kan indstilles i flere højder.

 

PST!

  • Hold øje med dit barn, når det sidder i sin højstol.
  • Vær opmærksom på smådele eller andet, der er eller kan være inden for barnets rækkevidde, når det sidder til bords.