Close
Log Ind Opret Bruger
At købe autostol for dummies – 3 gode tips fra Forbrugerrådet Tænk
facebook pinterest twitter
Annonce

At købe autostol for dummies – 3 gode tips fra Forbrugerrådet Tænk

Avatar
6 februar 2014, 12:11

Autostol for dummies

Det kan virke som lidt af en jungle at købe en autostol, hvis man er nybagt førstegangsforælder. Derfor giver Forbrugerrådet Tænk gode råd til at vælge den bedste autostol.

Som medlem af Forbrugerrådet Tænk kan man også få gode råd om fx køb af brugte autostole og en masse andet (få et godt tilbud på medlemskab længere nede).

 

1) Køb en godkendt stol

Loven kræver, at du spænder dit barn fast i bilen med en godkendt autostol, derfor skal du, når du køber en autostol, kigge efter mærkerne ECE 44-03 eller ECE 44-04.

Det er ikke nok at købe en stol med en svensk (S) godkendelse eller en Dansk Standard (DS) godkendelse, den skal altså også være EU godkendt.

Husk også, at der er stor forskel på, om en stol lige akkurat er godkendt, eller om den er bestået med kryds og slange.

Derfor kan det være en rigtig god idé at vælge en af de stole, der har klaret sig rigtig godt i en test fra Forbrugerrådet Tænk.

 

2) Tre størrelser

Man vælger en autostol ud fra det antal kilo, som barnet vejer, fremfor alder. Det gør man fordi, børn udvikler sig meget forskelligt.

Autostole inddeles i tre kategorier:

• Gruppe 0+ for børn op til 13 kilo (til cirka 1 år)

• Gruppe 1 for børn mellem 9-18 kilo (cirka 1 – 3 år)

• Gruppe 2/3 for børn mellem 15-36 kilo (cirka 4 – 10 år)

Det er alfa og omega, at du køber den rigtige størrelse. Derfor anbefales det at tage barnet og bilen med ned til forhandleren, så det hele kan testes, inden du køber.

7 autostole dumpede Forbrugerrådet Tænks test.

 

3) Montering

Når du køber autostolen så forlang, at din forhandler giver dig en grundig instruktion i, hvordan man monterer den autostol, du har valgt.

Der er nemlig meget stor forskel på, hvordan man gør, og det kan være indviklet at regne ud. Samtidig er det altafgørende for sikkerheden, at autostolen er korrekt monteret.

Du må aldrig sætte autostolen på forsædet, med mindre du kan slå airbaggen fra.

Hvis du har en ny bil, vil der for det meste være isofix beslag, som er et monteringssystem, der gør det meget nemt at klikke autostolen fast og undgå fejlmontering.

 

Få hjælp til at købe den rigtige autostol

Som medlem af Forbrugerrådet Tænk får du adgang til at læse testresultaterne på alle de testede autostole, og Forbrugerrådet Tænk har faktisk testet hele 125 modeller.

Det betyder, at du kan finde en god autostol i den priskategori, som du ønsker.

Forbrugerrådet Tænk anbefaler at du vælger en, der som minimum har fået bedømmelsen ”god. Så er du sikker på at købe et godt produkt.