Close
Log Ind Opret Bruger
Vælg den rigtige sut til din baby
facebook pinterest twitter
Annonce

Vælg den rigtige sut til din baby

Redaktionen
22 januar 2018, 10:36 Redaktionen

child-1506941_640

Bliv guidet gennem den jungle, det kan være at vælge den rigtige sut til baby.

Annette fra Sundesutter.dk giver dig i denne artikel en masse gode råd og info om, hvordan du på bedste vis vælger den rigtige sut til din baby.

Hvilken sut skal jeg vælge?

Der findes forskellige typer af sutter. Runde sutter, symmetriske sutter, anatomiske sutter, selvlysende sutter, silikone sutter og naturgummi sutter.

Så hvilken en skal du vælge? Børn er forskellige, og hvilken sut, dit barn foretrækker, er derfor forskelligt fra barn til barn. Så det bedste svar må være, at du prøver dig frem, og ser, hvilken sut din baby foretrækker.

Du kan nedenfor se, hvad der er hvad:

Menu-kategori-billede-Silikone-NYMenu-kategori-billede-Symmetriske-sutter-NYMenu-kategori-billede-Runde-sutter-NYMenu-kategori-billede-Naturgummi-NYMenu-kategori-billede-Anatomiske-sutter-NY

 

Vælg den rigtige størrelse sut

Som nyfødt skal din baby have en sut, der er lavet til nyfødte (0 måneder). Hvis din baby er født for tidligt, er der også sutter, der hedder -2 mdr – + 2 mdr.

 

De forskellige producenter deler suttens størrelse op i forskellige aldre:

-2-2 måneder

0-6 måneder

6-18 måneder

Over 18 måneder.

Annette fra Sundesutter.dk forklarer, hvorfor det er vigtigt, at dit barn har en sut, der passer til alderen, men især også passer til dit barns mund:

“Du bør som udgangspunkt altid give din baby en alderssvarende sut, så den passer til munden og tænderne. Dog skal man vide, at de aldre, der findes på sutterne, kun er vejledende. Der er forskel på, hvor børns sutterefleks sidder. Så derfor er det ok, at dit barn bruger en større eller mindre sut end vejledningen siger. Det handler om, at sutten stimulerer barnets sutterefleks korrekt. ”

Læs også: Bliv guidet til at vælge den første sut

Undgå skadelige stoffer

Hver eneste dag er vores Guldklumper i kontakt med en lang række produkter, der indeholder problematisk eller skadelig kemi. Selvom vi som forældre prøver på bedste vis at undgå, at vores børn kommer i kontakt med disse stoffer, kan vi ikke undgå det.

Men vi kan prøve. Og dette gælder fx ved valg af sutter.

Hvilke hormonforstyrrende stoffer bør undgåes

Hormonforstyrrende stoffer er kendt for at skade sædkvaliteten, fremrykke pigers pubertet, medføre misdannelser på fostre samt øge risikoen for bryst- og testikelkræft. Selv meget små mængder kan skabe hormonforstyrrelser.

Der er derfor god grund til at være opmærksom på, om de produkter, vi udsætter os selv og vores børn for indeholder hormonforstyrrende stoffer.

Til de hormonforstyrrende stoffer hører bl.a.:

  • Bisphenol-A
  • Parabener
  • Phthalater
  • Flere forskellige slags pesticider
  • Bisphenol-A

Hvordan vælger du den rigtige sut til baby?

Nu kommer spørgsmålet så; hvilken sut skal du så vælge? Annette fra Sundesutter.dk giver dig dette råd: “Det er ikke til at vide, hvilken sut, at din lille baby foretrækker. Derfor er det en god idé at prøve jer frem, og fornemme hvilken sut, at Baby tager bedst imod.”

Sundesutter.dk har derfor lavet en pakke med 3 forskellige sutter, hvor der både kan testes form og materiale uden at skulle købe 2 eller flere af hver enkelt sut.

Hvis du har brug for hjælp eller vejledning, er man altid velkommen til at kontakte Annette fra Sundesutter.dk enten pr. mail eller telefon.

Sundesutter.dk har også lavet en e-bog – læs den her.