Close
Log Ind Opret Bruger
Find den bedste babydyne til dit barn
facebook pinterest twitter
Annonce

Find den bedste babydyne til dit barn

Redaktionen
27 august 2019, 14:16 Redaktionen
babydyne

Så du har fået en baby. Tillykke med det! Nu skal du købe nyt sengetøj til den lille ny. Men hvad skal du vælge? Der er mange muligheder på markedet, når det kommer til sengetøj til babyer. Her i indlægget vil du kunne læse om hvordan du finder den bedste babydyne og alt det andet sengetøj, som du skal investere i.

Hvad du skal kigge efter i en babydyne

Når du skal finde sengetøj til din baby, er det vigtigt at finde noget som er behageligt. Der laves sengetøj og dyner med mange forskellige materialer, som har hver sin funktion. Skal den være allergivenlig, varm, mindre varm, miljøvenlig eller noget helt tredje?

Du skal altså gøre dig nogle overvejelser om, hvilken dyne der passer bedst til jeres behov. Hvilke problemer I står med til hverdag, når I skal putte jeres baby eller barn. Har babyen det for varmt, så skal i finde en dyne der holder mindre på varmen. Har baby det koldt, så skal i finde en dyne som holder mere på varmen. Der er altså mange overvejelser i skal igennem før i investerer i den dyne i tænker der er den bedste til jeres familie. Det er også vigtigt at sige, at bare fordi storebror brugt én type dyne, er det ikke sikkert at den lille ny vil bruge den samme.

Hos vildmedbørn.dk kan du finde mange fantastiske blogindlæg, hvor du blandt andet kan læse om hvilke materialer du bør købe, så det passer bedst til netop jeres situation.

Hvilke materialer kan jeg vælge imellem?

Der er mange forskellige materialer at vælge imellem, når du skal købe nyt sengetøj til dit barn. Og det er vigtigt at vælge et materiale, der passer til situationen. Der findes mange forskellige muligheder, bl.a. bomuld, uld, dun og polyester. Vælg noget, der passer til dig og din babys behov og præferencer.

 

Uld

Uld kan være godt, hvis du leder efter noget let, men varmt. Det har også antimikrobielle egenskaber, som hjælper mod allergier, astma og eksem hos dit barn. Uld er også meget slidstærkt, så det bliver ikke let slidt op (forudsat at du passer ordentligt på det). Du kan finde uldsengetøj i de fleste butikker nu om dage, men det er bedst at købe et økologisk sengetøj, da de er bedre for miljøet.

Hvis du er bekymret for støvmider, er det bedst at vælge et dynebetræk i uld, da det beskytter dynen og holder dit barn i sikkerhed.

Polyester

Polyester er et fantastisk materiale, der både er holdbart og nemt at rengøre. Du kan maskinvaske dit barns sengetøj, hvis der sker et uheld, hvilket også gør det meget hygiejnisk at bruge. Det tørrer også hurtigt, hvilket gør det nemt for dig at vaske efter ulykker.

Dun

Hvis du er på udkig efter en meget varm dyne, er dun det bedste materiale at vælge. Men det har også nogle ulemper. Det er dyrt og ikke så holdbart som andre typer materiale, hvilket betyder, at det hurtigt bliver slidt op. Dun er også meget følsom, og den er ikke særlig modstandsdygtig over for fugt.

Bomuld

Hvis du er på udkig efter noget mere naturligt, er bomuld et godt materiale at vælge imellem. Det er også meget holdbart – undtagen når dit barn forsøger at spise lagnerne, selvfølgelig. Sengetøj af bomuld bør ikke tørres i en tørretumbler, og ej heller blive vasket ved for høje grader.

Konklusion

Der er altså mange muligheder, når det kommer til sengetøj og valget af dyne til din baby eller dit barn. Derfor anbefaler vi, at du enten læser op på hvilken dyne der passer bedst til jeres behov, eller at du tager ned forbi en butik, hvor du kan få vejledning og rådgivning i hvilken dyne der er bedst.

Det er vigtigt at finde en god dyne og et godt betræk hertil, så din baby kan få den nødvendige søvn uden forstyrrelser. Hvis dynen er for varm, vil de ikke kunne sove hele natten igennem, og hvis den er for kold vil de fryse.