Close
Log Ind Opret Bruger
Bliv guidet til valg af sut
facebook pinterest twitter
Annonce

Bliv guidet til valg af sut

Redaktionen
29 januar 2018, 17:47 Redaktionen

baby, sut, sundesutter, pixabay

Når man er nybagt mor, kan man umuligt nå at sætte sig ind i alt. Én af overvejelserne er valg af sut til din baby.

Men hvorfor bruge kræfterne på at finde hoved og hale i babyjunglen, når du i stedet kan bruge den kostbare tid med din baby?

Derfor har Minmave.dk i samarbejde med Sundesutter.dk her lavet en Guide til valg af sut.

Suttestørrelse

I første omgang skal du vælge den rigtige størrelse til din Baby. Størrelserne hedder:

– 2 til 2 mdr / Præmatur
Disse suter er designet til at til babyer, der er for tidligt født, samt nyfødte babyer. Dette er de mindste sutter.

0 – 2 mdr
Dette er sutter til de nyfødte, og er en smule større end sutterne til Præmatur ovenfor.

0 – 6 mdr
Disse sutter kan du bruge fra baby er nyfødt og helt til 6 mdr. alderen. Disse sutter en en smule større end dem ovenfor, og derfor kan de være for store for din helt nyfødte baby.

6 – 36 mdr
Til det større barn. Der findes sutter i kategorien 6+, 12+, 16+ & 18+ på Sundesutter.dk

Dog skal det siges, at de forskellige producenter har forskellige størrelser og måleenheder, så en str. 6+ fra den ene producent kan være mindre end en anden producents 0-6 mdr.

Suttens form

Der findes flere forskellige forme af sutter:

Menu-kategori-billede-Anatomiske-sutter-NY
Anatomiske sutter

Disse sutter er tilpasset munden form, for at opnå den optimale pasform. Denne type sutter er designet til at fordele suttetrykket i munden bedst muligt, for at mindske risikoen for skader på tandstillingen.

Menu-kategori-billede-Symmetriske-sutter-NY
Symmetriske sutter

Disse sutter er dråbeformet og symmetrisk formet suttedel. Denne sut kan ikke vendes forkert, da den netop er symmetrisk.

Menu-kategori-billede-Runde-sutter-NY
Runde sutter
De runde sutter er formet som brystet, og er egentlig en ældre model af sutter. Det er den sut, der minder mest om moders bryst, og føles måske mest naturlig for nogle babyer. De aflaster ikke suttetrukket som den anatomiske og symmetriske sut gør.
Sundesutter har kun runde sutter, som er ventilsutter, hvilket betyder, at luften presses ud af sutten. Derved skånes tænder og kæbe bedst muligt.

Læs også: Vælg den rigtige sut til din baby

Sutternes materialer

Sutter fremstilles ved brug af to materialer; naturgummi og silikone.

Silikone
Dette materiale er det mest allergivenlige materiale, som man kan producere sutter af. Det er kemisk fremstillet, og er derfor 100% fri for allergener og skadelige stoffer. Silikone benyttes også i fødevareindustien og medicinalbranchen af samme årsag.

Naturgummi
Dette materiale kaldes også for latex, da naturgummi stammer fra gummitræet, hvis saft (latexmælk) bliver udvundet og forarbejdet til naturgummi. Man kan kende naturgummi på den gul/brune farve.
Dette materiale er mere elastisk end silikone. Naturgummi har en begrænset holdbarhed i modsætning til silikone. Naturgummisutter må ikke koges, men skal skoldes, da det tager skade af både kulde- og varmepåvirkning.

Hvilken sutteform foretrækker DIN baby?

Grundtanken bag Sundesutter.dk er, at det skal være et sted, hvor forældre trygt kan handle. Derfor har Sundesutter.dk lavet en pakke med 3 forskellige sutter, hvor der både kan testes form og materiale uden at skulle købe 2 eller flere af hver enkelt sut.
Sundesutter.dk forhandler kun sutter uden BPA, PVC og phthalater.

Hvis du har brug for hjælp eller vejledning, er man altid velkommen til at kontakte Annette fra Sundesutter.dk enten pr. mail eller telefon, hvis du har spørgsmål om sutter til dit barn. Du kan også prøve at tjekke hjemmesiden ud, der er meget informativ og vægter god service højt. Der er gode beskrivelser til alle sutter, en informativ blog og nyhedsbreve, der udkommer 1-3 gange om måneden.