Close
Log Ind Opret Bruger
Sammenhæng mellem amning og IQ
facebook pinterest twitter

Sammenhæng mellem amning og IQ

Avatar
5 august 2013, 07:51 ton

amning og iq

Amerikanske forskere mener at have fundet en sammenhæng mellem, hvor lang tid et barn bliver ammet og barnets IQ som 7-årig. På baggrund af deres studie anbefaler de, at børn ammes i mindst et år efter fødslen.

Undersøgelse af børns helbred og kognitive evner

I undersøgelsen, der har fået navnet ’Project Viva’, deltog 1.312 amerikanske mødre, hvis børns helbred og kognitive evner blev undersøgt gennem en længere periode.

Her fandt man bl.a. ud af, at der var en tydelig sammenhæng mellem antallet af måneder et barn blev ammet, og dets sproglige evner som 3-årig samt dets IQ som 7-årig. Derudover viste det sig, at effekten var allerstørst blandt de børn, der blev fuldammet.

Børn født i smerte bliver ammet længst.

Anbefaler amning i mindst 1 år efter fødslen

For hver måned et barn blev ammet efter fødslen, steg dets verbale intelligens som 3-årig. Amningen gjorde altså, at børnene havde markant lettere ved at tilegne sig sprog.

I studiet tog forskerne såvel mødrenes egen intelligens som børnenes hjemmemiljø med i betragtning.
På baggrund af undersøgelsens resultater anbefaler Mandy Belfort fra Boston Children’s Hospital, der har stået i spidsen for undersøgelsen, at børn ammes i mindst 1 år efter fødslen.

Det formodes at være en blanding af kemikalikerne i brystmælken samt hud-mod-hud kontakten under amning, der hjælper barnets hjerne til at udvikle sig.

Kilde: TV2.dk

Deltag i debatten

  • Hvor længe ammede du?
  • Har du ammet, til dit barn var et år, eller kunne du forestille dig at gøre det?