Close
Log Ind Opret Bruger
Pas på dig selv, når du venter barn
facebook pinterest twitter
Annonce

Pas på dig selv, når du venter barn

Avatar
30 december 2020, 13:26 Redaktionen

Når man er gravid, bærer man ikke kun barnet, men også ansvaret for et endnu ufødt menneske. Der er derfor mange ting, man skal være opmærksom på, når man venter barn. Selvom man i starten måske ikke mærker så meget forskel, sker der en masse inde i kroppen, som kan være med til at forme barnet og dets liv, når det er kommet til verden. Her ser vi på tre vigtige indsatsområder, man bør have i tankerne, når man venter en lille ny. Læs med og få gode råd, hvis du er i lykkelige omstændigheder.

Netop fordi, man i starten ikke altid mærker så meget, kan man glemme, at man ikke bare kan gøre som plejer. Mange ting kan man naturligvis, og der er ingen grund til at sygeliggøre sig selv eller sin gravide partner, men det kan dog være værd at have den lille i tankerne, uanset hvad man foretager sig.

 

Skån dig selv på jobbet

Hvis du har et manuelt arbejde, eksempelvis på et lager, bør du søge at skåne dig selv. Din virksomhed vil være opmærksom på dig og sørge for, at andre tager de tunge løft, og du i stedet kan køre med en transport vogn og lave øvrige opgaver, der ikke belaster din krop. Du må absolut heller ikke forsøge at kravle op i en lagerreol, hvilket under alle omstændigheder er forbudt på et lager. Nogle springer dog over hvor gærdet er lavest og kan således finde på at kravle op fremfor at finde en palleløfter eller en truck.

 

Lav så lidt som muligt

Også derhjemme bør du forsøge at passe på dig selv og ikke overanstrenge dig, særligt i den sidste halvdel af din graviditet. Der er en grund til, at man som gravid går fra en måned før fødsel, og det er ikke kun for at have tid til at købe babyudstyr, for det bør man gøre i starten, mens man har kræfter til det. Den sidste tid skal bruges på hvile og afslapning, for det har kroppen og baby brug for særligt på dette tidspunkt. Under Coronapandemiens første nedlukning faldt antallet af for tidligt fødte børn med hele 90 procent, hvilket fortæller noget om, hvor vigtigt det er at skrue ned for blusset og ikke foretage sig ret meget.

 

Kvit smøgerne og den stærke mad 

Endelig bør du også være opmærksom på, hvad du fylder på din krop. Alle ved, at man ikke må røre selv den mindste dråbe alkohol under graviditeten, og at man også bør kvitte cigaretter og andre tobaksprodukter allerede, når man beslutter sig for at prøve at få et barn. Også stærk mad bør man undgå, ligesom sushi og forskellige andre typer af mad frarådes under graviditeten.