Close
Log Ind Opret Bruger
Navnesutter er det nye sort hos småbørnsfamilier
facebook pinterest twitter

Navnesutter er det nye sort hos småbørnsfamilier

Redaktionen
25 august 2017, 07:57 Redaktionen

advertorial, navnesut,sut, baby, mor

Efter at have gået hjemme i en baby-boble af ren lykke over det lille mirakel, som er kommet ind i familien, bliver det, for de fleste, på et tidspunkt også tid til at give slip, når junior skal starte i dagpleje eller vuggestue.

Det kan for nogle, især førstegangsmødre, godt være en anelse angstprovokerende at overlade sit dyrebareste i fremmede hænder.

Udover at have tankemylder omkring indkøring i vuggestue/dagpleje, er det også værd at tænke over, hvilke remedier, der er fornuftige at medbringe til guldklumpen i en daginstitution eller dagpleje.

For mange børn – og ikke mindst pædagogerne – kan de forskellige børns ting og sager nemt forveksles med hinanden og byttes rundt.

Netop i denne situation, er der mange, der finder ud af, hvordan navnesutter simpelthen bliver småbørnsfamiliers nye bedste ven.

I en kommunal vuggestue kan der sagtens være op til 15 børn på en stue, og som pædagog eller medhjælper til 15 små pus, vil det være en kæmpe hjælp, hvis forældrene sørger for navn på barnets private ting.

Én ting er, at der forsvinder tøj, sko og sutter i daginstitutionerne – en anden ting er, at ting som sutter ikke bør deles af børnene imellem – netop på grund af, at vi i forvejen kæmper med at holde sygdomme nede i daginstitutionerne, for at undgå epidemier, hvor de fleste børn på en stue er sygemeldt på grund af den samme virus.

Bruger dit barn sut i dagplejen eller vuggestuen, så kan det klart anbefales at anskaffe navnesutter.

Navnesutter er sutter med navne, hvor barnets navn bliver indgraveret i sutten. Man vælger selv den sut og det materiale, som barnet foretrækker, og herefter indtaster man selv barnets navn, som så bliver indgraveret i sutten og tilsendt til dig.

Et hit i mødregrupperne

De fleste kommuner vil tilbyde dig og din baby, at blive en del af en mødregruppe, som for mange er starten på nye, livslange venskaber og timevis af samtaler med andre i samme situation som dig, og hvor baby er i centrum.

I en mødregruppe er man ofte op til otte mødre og babyer, hvorfor det også ville være en god idé at anskaffe sig en navnesut til sin baby, allerede inden den ugentlig mødregruppe-dag starter.

De helt små babyer bliver let forkølede eller rammes af virus, da deres immunforsvar stadig er under udvikling. Derfor er det en rigtig god idé at sørge for, at babyerne ikke deler sutter.

En anden ting, man hermed også kan gøre, er at anskaffe sig en god suttekæde, så sutten følger med baby uanset hvor han eller hun kravler hen på nye oplevelser.

Mange mødregrupper vælger i dag at skabe deres samvær omkring nogle temaer, hvor blandt andet ”opstart på grød” er et tema, som nogle mødregrupper samles om.

Derudover kan man i mødregruppen også sagtens mødes en dag, hvor der hækles kreative suttekæder til babyerne.

Der findes masser af spændende opskrifter på skønne suttekæder blot ved en søgning på YouTube.com.