Close
Log Ind Opret Bruger
Har fædre et filter mod babygråd?
facebook pinterest twitter

Har fædre et filter mod babygråd?

Avatar
15 maj 2013, 10:29 ton

far hører ikke baby

Man kan godt tage sig selv i at tænke, at fædre må have et filter mod babygråd, hvis den lille sætter i et vræl og et blik på farmand afslører, at han ser ud til at have hørt… Ingenting!

 

Kvinder reagerer stærkere på babygråd

I USA har ‘National Institutes of Health’ kigget lidt nærmere på fænomenet.

En mindre undersøgelse med kun 18 personer indikerer, at der faktisk er noget om snakken, og at kvinder af en eller anden grund reagerer stærkere på babygråd.

Undersøgelsen gik i al sin enkelthed ud på, at de deltagende mænd og kvinder fik besked på at slappe af og lade tankerne flyde, hvorefter forskerne så afspillede en blanding af hvid støj og babygråd.

Hjernescanninger afslørede, at mænds hjerner forblev i ’afslapnings-mode’, hvorimod tilstanden i kvindernes hjerner straks skiftede til ’opmærksomheds-mode’.

Læs også: Sådan trøster du bedst dit barn

 

Samme resultat for forældre og ikke-forældre

Mens der viste sig at være forskel på reaktionen, alt efter om der var tale om mænd eller kvinder, afslørede undersøgelsen ingen forskel på, om der var tale om forældre eller ikke-forældre.

Kvinder – uanset om de var mødre eller ej – reagerede stærkere på babygråd end mænd.

Så hvis du engang kaster et blik på din mand, og undrer dig over, hvorfor han ikke synes at reagere på den lilles gråd, har du muligvis svaret her …