Close
Log Ind Opret Bruger
Barselsflåd – 5 tips til blødninger efter fødslen
facebook pinterest twitter

Barselsflåd – 5 tips til blødninger efter fødslen

Redaktionen
27 oktober 2014, 10:54 Redaktionen

Kvinde har barselsfload og blødninger efter fødslen

Efter fødslen, løsner moderkagen sig og denne skal også fødes.

Når moderkagen har revet sig løs fra livmodervæggen, efterlader den et forholdsvist stort sår på størrelse med moderkagen som vil bløde i de næste 3-4 uger.

Det kan være en god idé at være forberedt på dette, derfor kommer her nogle gode råd:

 

#1 Køb store bind

Blødningen vil de første dage være ret kraftig og du vil opleve, at det er nødvendigt at benytte de store ble-agtige bind, som sygehuset har. Et almindeligt bind vil ikke være nok.

Hvis du skal føde hjemme eller planlægger at føde ambulant er det derfor en god idé at have disse store bind hjemme. De kan købes på apoteket.

 

#2 Løft ikke tunge ting

Blødningen kan tage til, hvis du løfter noget tungt, så pas på med at løfte mere end barnet i de første uger efter fødslen.

 

#3 brug aldrig tampon

Da blødningen kommer fra et sår i livmoderen må du ikke under nogen omstændigheder anvende tampon, da der er stor fare for infektion forbundet med dette.

 

#4 Gå ikke i svømmehal

Du må heller ikke gå i svømmehal eller bade ved stranden, så længe du bløder eller har barselsflåd.

 

#5 Barselsflåd tager op mod 8 uger

Blødningen vil efterhånden aftage og slå over i brunligt udflåd et par uger efter fødslen. Dette udflåd kaldes barselsflåd og har til formål at tømme livmoderen helt for blod, væske og evt. vævsrester.

Det er forskelligt fra kvinde til kvinde, hvor lang tid barselsflådet står på, men der kan gå helt op til 8 uger, før det ophører.I løbet af disse uger er barselsflådet dog aftagende – så du vil efterhånden bløde mindre og mindre.