Close
Log Ind Opret Bruger
Baby er nu født – og et nyt liv begynder for alle
facebook pinterest twitter

Baby er nu født – og et nyt liv begynder for alle

Avatar
3 april 2013, 09:36 contsite1

Nyfødt baby

Din baby er nu endelig kommet til verden efter mange måneders venten, og glæden over at se den lille filur som har vokset sig stor og stærk inde i din mave er sikkert stor. Uanset om du er dybt lykkelig eller er lidt utryg ved det lille væsen er det helt normalt.

Måske har du haft nogle forventninger til barnets køn, og skal lige vænne dig til at det faktisk var det modsatte mod end du havde regnet med, eller måske har du bare forelsket dig hovedkulds i den lille baby der ligger foran dig. En baby som du har båret i din livmoder igennem 9 mdr, og som nu endelig er kommet ud til dig.

Uanset om du er dybt lykkelig eller er lidt utryg ved det lille væsen er det helt normalt, det er en kæmpe omvæltning at blive forældre, så naturligt nok kræver det ofte også noget af en omstilling at vænne sig til at der er kommet en ny ”boss” i familien.

Læs her: Sådan kommer du i form med barnevognen

 

For din lille baby kan nemlig styre meget af hverdagen fra nu af og lang tid frem, ikke fordi det er bevidst men fordi det reagerer på sine mest basale behov som at sove, spise, få en ren ble og meget mere. Der er ikke så meget andet at gøre end at lytte til dig selv og din intuition og gøre hvad du kan for at tyde de signaler dit barn kommer med.

Det kan være frustrerende at måtte tilpasse sig et andet menneske i så høj en grad, men tro mig, det skal nok blive bedre med tiden. Efterhånden som du lærer din lille søn eller datter meget bedre at kende vil du opdage at det også bliver nemmere at tyde hans eller hendes signaler og dermed kunne opfylde de behov barnet har, så I begge får en god hverdag.

 

Har baby udmattet dig?

Måske er du totalt udmattet efter fødslen eller måske er du bare i den syvende himmel og har fået masser af energi af oplevelsen. Begge dele er helt normalt. Føler du det første så hvil dig så meget som muligt, og føler du det andet, så bør du også hvile dig.

Nyd at der er nogle til at hjælpe dig med den lille ny og forbered dig på rejsen hjem hvor jeres nye liv sammen for alvor skal begynde.


Dine erfaringer

  • Hvordan havde du det, da du så dit barn for første gang?
  • Var det svært at omstille sig til at være forældre?
  • Havde du svært eller nemt ved at lære barnets signaler at kende?