Close
Log Ind Opret Bruger
Hvad skal barnet hedde – til efternavn…?
facebook pinterest twitter

Hvad skal barnet hedde – til efternavn…?

Redaktionen
6 januar 2016, 00:47 Redaktionen

valgafefternavn

Hele 57 % af nutidens børn får begge forældres efternavne, men tilbage er så at finde ud af, hvordan navnene skal kombineres og ikke mindst, hvis efternavn der skal stå sidst…

Allerede inden den lille ny har meldt sin ankomst er spekulationerne omkring barnets navn ofte mange, men én ting er fornavnet, noget helt andet er efternavnet, og det er faktisk heller ikke altid så ligetil…

 

Nutidens børn får begge forældres efternavne

En undersøgelse som YouGov har foretaget for Søndagsavisen viser, at hele 57 % af nutidens børn får begge forældres efternavne – for blot 10 år siden lå tallet på 42 % en tilsvarende undersøgelse.

Der er altså en stigende tendens til at give sit barn begge forældres efternavne og navneforsker ved Københavns Universitet, Katrine Kehlet, forklarer til Søndagsavisen ”Forældre i dag går mere op i at være ligestillede end tidligere.

Hvis begge forældre har et specielt efternavn, vil begge parter gerne føre det videre”.

 

Et barn er efterkommer af to familier

Præsten Kathrine Lilleør bekræfter tendensen og siger til Søndagsavisen ”Det er mere end sjældent, at barnet ikke får begge forældres efternavne.

Forældrene er meget bevidste om, at et barn er efterkommer af to familier”. Så langt så godt, men hvis efternavn skal så stå sidst?

Kathrine Lilleør forklarer, at det ofte er et spørgsmål om, hvad der lyder bedst og fortæller videre ”Mange vil gerne skille sig ud.

Og det går ud over almindelige efternavne som Jensen, Hansen og Jørgensen”.

Hvilke efternavne har dit barn/dine børn fået?

Kilde: Søndagsavisen