Close
Log Ind Opret Bruger
Milkymeter giver dig dine dyrebare nattesøvnsminutter tilbage
facebook pinterest twitter
Annonce

Milkymeter giver dig dine dyrebare nattesøvnsminutter tilbage

Avatar
20 marts 2019, 13:15

Milkymeter i sutteflaske med mælk

Babymælk er din baby’s supermad, der skal sørge for alle de livsvigtige næringsstoffer og vitaminer, som han eller hun har brug for til at vokse sig stor og stærk – og nogle gange kommer mælken fra en flaske i stedet for brystet.

Uanset om det er modermælkserstatning eller brystmælk, der kommer i din babys sutteflaske, så er det vigtigt at du behandler mælken nænsomt, så den ikke mister sin næringsværdi under opvarmningen. Det kan Milkymeter, opfundet af to unge fædre fra DTU, hjælpe dig med.

Milkymeter er det første termometer i verden, der kan fortælle dig hvordan temperaturen udvikler sig i en mikrobølgeovn. Du sætter bare Milkymeter i flasken, starter opvarmningen i mikroovnen, og så lyser milkymeter grønt, når mælken har nået den rigtige temperatur.

 

 

Beskyt mælkens næringsstoffer ved rigtig opvarmning

Babymælk skal holdes koldt, indtil det skal drikkes. Derefter skal det varmes op til 37 grader, ligesom moderens kropstemperatur, så det føles naturligt for din baby at drikke det. Hvis mælken når over 45 grader ødelægges næringsstofferne i mælken, og dermed får din baby ikke samme næringsmæssige udbytte af sit måltid.

Med Milkymeter er det nemt at tage mælken med og opvarme den, hvor du kommer frem, samt sikre at bedsteforældre, fædre og andre, der passer din guldklump, kan tilberede mælken korrekt, når du ikke er til stede.

Forskning viser at kort og præcis opvarmning er vigtig for at bevare næringsindholdet i modermælken. Det er præcis det du opnår ved brug af milkymeter når du opvarmer i mikrobølgeovn. Modsat opvarmning i vandbad eller flaskevarmer, der typisk er både langvarig og upræcis. Langt ophold i for varmt vand kan også skade mælken.

Læs mere om Milkymeter her

 

Dyrebare nattesøvnsminutter

Alle ved at små baby’er ikke er berømte for deres tålmodighed. Uanset om det er nat eller dag, så de helst at deres mælkemåltid var klar for flere minutter siden, og for hvert yderligere sekund der går, stiger gråden og utilfredsheden.

Milkymeter hjælper dig med at ramme temperaturen rigtigt i første forsøg, så du ikke skal kæmpe med at køle en for varm flaske ned, eller konstant stoppe opvarmningen for at mærke efter, om mælken er varm nok.

En hurtig og præcis opvarmning sparer mange dyrebare nattesøvnssekunder, og forebygger at hele huset vågner af postyret.

 

Vi ville gøre livet nemmere for forældre

Henrik og Kristian var i gang med at skrive deres PhD på DTU da de fik ideen til milkymeter. Kort for inden var Henrik blevet far, og oplevede en gentagende natligt frustrationen ved at kæmpe med opvarmning af sutteflasker, når det var hans tur til at stå op og give flaske.

“Uanset om du forsøger dig med vandbad eller mikroovn er resultatet stort set altid, at det tager for lang tid at ramme den rigtige temperatur, med det resultat, at baby græder mere og mere, så gråden til sidst vækker hele huset – og tit med det resultat, at man må kassere mælken (erstatning ellers er det udelukket!) og starte helt forfra. Det er til at græde over!” 

Derfor besluttede de to PhD’er sig for, at deres store viden om mikrobølgeovne skulle bruges til at hjælpe forældre og milkymeter var født ?.

”Det har været en lang og sej proces at starte virksomhed, men når vi får tilbagemeldinger fra mødre og fædre, der pludselig har fået en mulighed for at lave flasker klar på sekunder med en sikkerhed for at de har ramt temperaturen rigtig, i stedet for at spilde kostbar tid eller nattesøvn med langsommelig opvarmning eller nedkøling, så har det været det hele værd.”

milkymeter opfinderne Kristian og Henrik