Close
Log Ind Opret Bruger
Babygrød – på pulver eller hjemmelavet?
facebook pinterest twitter

Babygrød – på pulver eller hjemmelavet?

Redaktionen
24 oktober 2014, 09:24 Redaktionen

Babygrød og mos når baby skal have fast føde

Der ligger hos de fleste et enormt pres fra omgivelserne mht, hvad dit barn skal have at spise den dag, det begynder at få fast føde.

Hjemmelavet babygrød af økologiske ingredienser er målet for mange, for man vil jo sit barn det bedste. Men i en travl hverdag kokser projektet nogle gange – og det er okay.

Som mor er man ofte sig selv værst – man har det med at pålægge sig selv en masse krav, fordi man ønsker det allerbedste for sine børn.

Men i virkeligheden er det allerbedste for et barn, at mor ikke stresser rundt for at gøre det praktiske helt perfekt – og i stedet har fokus på nærvær.

En af de store tidsrøvere kan være hjemmeproduktionen af økologisk grøntsagsmos og grød.

Læs også: Sådan introducere du fast føde

 

Pulvergrød kan være bedre en hurtig mad

Der er ingen tvivl om, at hjemmelavet babygrød er godt – men vi skal væk fra den opfattelse, at det er et tegn på, man er en doven og dårlig mor, fordi der står købte glas med babymos i skabet og pulvergrød på køkkenbordet, udtaler Lola Jensen.

De produkter der produceres til babyer i dag er så gennemtestede og korrekt sammensat ernæringsmæssigt, at du roligt kan tage en slapper og servere en hurtigrørt grød eller grøntsagsmos på glas.

Rent faktisk kan et glas med grøntsagsmos være en ernæringsmæssig bedre idé end en kogt kartoffel med smør og en pølse uden skind på de travle dage.

Læs også: Vælling – mættende grød til sutteflasken

 

Pulvergrød er ofte ensartet i smagen

Det er dog vigtigt at variere smagsindtrykkene – og pulvergrød har ofte en ensartet smag, selvom du vælger forskellige varianter.

Du kan derfor med fordel eksperimentere lidt med at røre forskellige slags frugt- eller grøntsagsmos i blandingerne.

Det samme gælder, hvis du laver din grød selv. Her bør barnet også præsenteres for forskellige smagsnuancer.

Læs også: Fødevarer baby ikke må få

 

Grøntsager før frugtmos

Vær opmærksom på, at det er en god idé først at introducere frugtmos, når barnet har lært at spise grøntsagsmos.

Barnet vænner sig ellers til den søde smag og forventer en sød smag, når det får grøntsagsmos i munden – med det resultat, at det protesterer mod grøntsagerne i lang tid.

Uanset om maden er hjemmelavet eller ej, er det vigtigste for succes ved middagsbordet dog, at der er en afslappet stemning, så barnet forbinder måltidet med hygge og får en god oplevelse hver gang.

Så om du laver babygrøden selv eller betaler dig fra det, har ikke den store betydning, så længe du gør det, der føles rigtigt for dig selv og din familie.