Close
Log Ind Opret Bruger
Sådan får du baby til at tage sut imellem måltiderne
facebook pinterest twitter

Sådan får du baby til at tage sut imellem måltiderne

Redaktionen
10 marts 2019, 09:47 Redaktionen

Sådan lokker du sutten i munden på baby

De fleste babyer har intet imod at sutte på morens bryst, men når det kommer til de plasticdimser, der skal give baby noget at sutte på imellem amningerne, ja så kan det nogle gange være svært at overbevise baby om, at det er en god idé.

 

Sut istedet for gyldne dråber?

De fleste babyer er faktisk meget kloge, og de ved godt, at de bedste dråber kommer fra mors bryst. Der er faktisk ikke særlig meget ved at sutte på noget, der ikke giver en belønning i form af dejlig sød og varm mælk.

Men samtidig har de fleste babyer et langt større suttebehov end blot det sutteri, der foregår ved måltiderne, og derfor kan det være en god idé at lære baby at sutte på sut.

Mange babyer nægter at tage sutten, og reagerer ved enten helt at undlade at sutte, eller finder noget andet at sutte på – fx en sutteklud eller tommelfingeren.

Her kommer nogle tricks, du kan prøve for at få baby til at tage sutten. For det er bare lettere både at holde en sut hygiejnisk og at smide den væk igen, når den tid kommer, end det er med tommelfingeren eller en sutteklud.

Læs også: Så meget skal baby sove og inspiration til putterutinen

 

1) Prøv igen i morgen eller om et par dage

Et nej er ikke et nej for altid. Det gælder både mad og sutter. Hver gang baby siger nej til sutten, så tag det som et ”jeg gider ikke prøve den lige nu” og så prøv igen senere, i morgen eller om et par dage.

Det kan sagtens være, at du skal prøve rigtig, rigtig mange gange, inden der er noget, der lykkes.

At prøve igen om et par dage, er også et godt tip, når det senere gælder fx grøntsagerne på tallerkenen, oprydning, lære at tage tøj af og på samt pottetræningen. Så gør dette tip til et mantra i din opdragelse.

 

2) Start når baby er rolig

Det er meget almindeligt at gå i panik, når baby er utrøstelig, og prøve at forsøge at ”redde” baby fra ulykkeligheden, ved at stoppe sutten i munden på bebs.

MEN det hjælper ikke, og det gør faktisk kun projekt lær-at-bruge-sutten endnu værre, fordi baby så ikke kommer til at forbinde sutten med noget rart og hyggeligt.

Start derfor, når I hygger jer sammen og baby er helt rolig, vågen og opmærksom.

 

3) Nus baby på kinden

Babyer er født med suttereflekser, som bliver aktiveret automatisk, når man nusser dem på kinden. Når du har puttet sutten i munden, skal du derfor nusse baby blidt på kinden.

Læs også: Bliv guidet til den første sut

 

4) Trom blidt med neglen på sutten

Et godt ammestueråd fortæller, at man kan aktivere babys sutteri, ved at tromme blidt på sutten med neglen eller fingeren.

Du kan også prøve at bevæge sutten forsigtigt frem og tilbage i babys mund.

 

Husk hygiejnen

Kog altid sutterne inden de tages i brug første gang og skold dem med kogende vand dagligt.

Rens sutten hver eneste gang, den falder på gulvet eller kommer i kontakt med snavs.

Skift sutten jævnligt og brug aldrig den samme sut mere end en måned af gangen.

Husk også at kogevaske suttekæden ofte.