Close
Log Ind Opret Bruger
Baby skal have mad døgnet rundt – sådan passer du på dig selv
facebook pinterest twitter

Baby skal have mad døgnet rundt – sådan passer du på dig selv

Redaktionen
30 september 2019, 09:49 Redaktionen

Mad til baby

Når baby er kommet til verden, er det ikke ualmindeligt, at det kræver at amme hver 2-3 time døgnet rundt. Nogle babyer vil spise oftere. Derfor er det vigtigt, at du husker at passe ekstra godt på dig selv, når du kan, da det kræver meget af dig og din krop at opfylde dit nyfødte barns behov.

Men uanset om du ammer eller ej, så har dit barn brug for en mor med så meget overskud som muligt. Så husk:

  • at drikke masser af vand
  • at hvile dig med fødderne oppe når du kan
  • at middagslure ikke kun er for børn og ældre mennesker; en nybagt mor bør også gribe muligheden, hvis hun på nogen måde kan.
  • at lade far tage over de tidspunkter han kan

Skam dig ikke over at bede venner og familie om hjælp, lad dem fx gå en tur med barnet i barnevognen, og benyt de få timer til at forkæle dig selv ekstra meget, eller indhent noget af den nattesøvn du har mistet. Spis så sundt og varieret som muligt (du har brug for energien).

Den første tid med baby kan godt føles hård, fordi barnet kan kræve så meget opmærksomhed, og i perioder vil du også kunne opleve at barnet kræver mere mad, eller kræver, at få mad oftere end hidtil. Det er helt normalt, og det kaldes for appetitspring, som barnet får i takt med, at det vokser og udvikler sig.

Det kan være ekstremt frustrerende for forældrene som ikke altid kan følge med og planlægge hvornår barnet ca. skal have mad, men oftest finder I ret hurtigt en ny rytme, så snart kan I få en lille smule af kontrollen tilbage igen.

 
 

 

Dine erfaringer

  • Har du selv oplevet appetitspring hos dit barn?
  • Har du nogle gode tips til andre nybagte mødre?