Close
Log Ind Opret Bruger
10 ting du skal vide om at købe barnevogn
facebook pinterest twitter

10 ting du skal vide om at købe barnevogn

Julie - Min-Mave.dk
4 marts 2019, 14:19 Julie - Min-Mave.dk

Barnevogn

Når man skal ud og købe barnevogn, er præferencerene mange. Man vil selvfølgelig have det bedste til den lille guldklump der er på vej. Men hvad er egentlig bedst, og hvilke overvejelser skal man gøre sig, før man investerer i barnevogn? Og hvilke rettigheder har du som forbruger, når du skal købe barnevogn.?

Vi har samlet nogle gode råd til valg af barnevogn lige her.

 

#1. Trail, løb eller city?

Det første du skal overveje når du køber barnevogn er hvordan din barsel skal forløbe. Skal du gå skovstierne tynde, løbe lange ture eller shoppe og drikke latte på cafeerne i byen?

Afhængigt af hvilken af mulighederne du hælder mest til, er der forskellige muligheder som matcher dine aktiviteter bedst.

Fx er det dumt ikke at investere i en løbevogn, hvis du gerne vil løbe med din baby.

Sådan kommer du i form med barnevognsgåturen 

 

#2. Kombivogn eller ej

Det smarte ved en kombivogn, er at man får to funktioner i én vogn. Barnevognen kan laves om til en klapvogn, således man ikke behøver at investere i begge.

I en kombivogn vil liggemålet være lidt mindre end i en barnevogn, men til gengæld får man så en ekstra funktion. Oftest købes der en kombivogn der bruges som transportvogn, og så investeres der i en billigere barnevogn som kan bruges til middagslurene derhjemme.

 

#3. Plads i bil til barnevogn

Barnevogne fylder meget – sammenklappede eller ej. Derfor er det – såfremt du er indehaver af en bil – væsentligt at overveje, hvorvidt der er plads til en barnevogn bag i bilen, eller om man som skrevet ovenfor skal investere i en kombivogn der fylder mindre, til at have med på farten.

Hvis I står og skal investere i en bil, så er godt råd, at undersøge om den barnevogn I har set på kan være i bagagerummet.

 

#4. Hvor let klapper vognen sammen

Når man skal have sin barnevogn med på farten, er det et must at den er nem at klappe sammen. Det kan hurtigt blive en stressende situation hvis man står med et barn i en lift, og en barnevogn der nægter af folde sig sammen.

En væsentlig faktor at tjekke er bremserne. Disse skal fungere upåklageligt.

I samme åndedrag er det værd at nævne, at det er væsentligt både for din – men også for barnets sikkerheds skyld, at der ikke skal være skarpe kanter på stellet på barnevognen.

 

#5. City barnevogn

Det er også en god idé at gennemtænke, hvor du skal køre med din barnevogn. Hvis du bor i en storby, kan det være rart at have en vogn der er medgørlig i form af drejehjul foran etc., således den er nem at navigere rundt på mindre plads.

Hvis du derimod bor uden for byen, og regner med at de fleste ture du skal gå er på vej eller skov, er det nok mere væsentligt hvor gode dækkene er til at køre på forskellige former for underlag.

Hvis man som mor ved, at man i form af gåture ofte vil lægge vejen forbi butikker for at handle ind, shoppe tøj eller bare ose lidt, er det også en god idé at anskaffe sig en vogn der er nem at manøvrere rundt med, så man ikke skal betale for 3 væltede hylder før man forlader butikken.

 

#6. Liggemål handler om behov

Det er også vigtigt at gennemtænke, hvor længe, at barnevognen skal bruges – og dermed, hvor langt et liggemål I har behov for.

Der er stor forskel på barnevogne og deres liggemål.

 

#7. Særlige features, der gør det mere behageligt for baby

Man skal også huske at undersøge om barnevognen indeholder en form for ventilation, og ordentlig skygge til babys sarte hud.

Derudover er der nogle ekstra ting der er nødvendige at have ved hånden når man er på tur i sin vogn, såsom:

 

#8. Regnslag og insektnet

Med det skiftende vejr vi har i Danmark, er det væsentligt altid at have i hvert fald et regnslag ved hånden, og et insektnet om sommeren.

 

#9. Pusletaske:

Altid væsentlig at have med, og ofte kan du finde vogne, hvor pusletasken bliver solgt sammen med, så du er sikker på at der er plads til denne på selve vognen.

 

#10. Dine forbrugerrettigheder

Barnevognen er en stor investering og derfor er det vigtigt at du har styr på dine rettigheder som forbruger. Du kan læse meget mere om dine rettigheder hos forbrug.dk, der har lavet en guide specielt til barnevognskøb. Klik her

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen står bag den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk, der er samlingspunkt for den offentlige forbrugerinformation.

På forbrug.dk kan forbrugerne blandt andet finde viden om deres rettigheder og klagemuligheder.