Close
Log Ind Opret Bruger
Frugtmos – sådan skal det laves
facebook pinterest twitter

Frugtmos – sådan skal det laves

Redaktionen
19 januar 2014, 08:42 Redaktionen

Frugtmos

Frugtmos

Når barnet er 4 måneder må det blive introduceret for frugtmos. Men du må gerne vente til barnet er 6 måneder. Mange sundhedsplejersker anbefaler at introducere grønsagsmos først, da barnet ellers vænner sig til den søde smag.

Æble, pære, banan, fersken, jordbær, hindbær, og evt. sveske er gode at starte med. Du skal dog være opmærksom på, at banan kan give hård mave og pære kan virke afførende.

Laver du mosen selv så undgå at putte sukker i, sød den i stedet med en sødere frugt eller vanilje (ikke vaniljesukker).

Frugtmos bør ikke gøre det ud for et helt måltid, men heller som topping på grød eller som et lille mellemmåltid.

Læs mere her: Forebyg kræsenhed med varieret skemad

Opskrifter

Bærmos

100 g frosne jordbær, hindbær, blåbær, skovbær eller lignende
½ dl. koldt vand
Sød den evt. med vanilje eller sød frugt

Vand og bær koges under låg i 5-10 minutter til bærrene er bløde, herefter moses de med en stavblender, og smages til inden servering.

Abrikos, æble og pæremos
Cirka 75 g abrikoser friske, syltede eller evt. tørrede
1 æble
1 pære
½ dl. koldt vand

Skær abrikoser i stykker, skræl æblet og del det i både og kog begge dele i en gryde med vand i ca 4 minutter. Herefter tilsættes pæren – også skrællet og skåret i stykker – og det hele koges 2 minutter mere. Herefter blendes det med stavblenderen.

Jordbær, fersken og æblemos

1 æble, skrællet, udhulet og skåret i tern
2 skefulde vand
100g jordbær (eller andre bær) friske eller frosne
1 fersken, skællet, uden sten og skåret i tern.

Æbletern koges i vand i cirka 5 minutter, tilsæt jordbær og fersken og kog i yderligere 3 minutter. Blend med stavblender.