Close
Log Ind Opret Bruger
Bøvser hvordan og hvorfor?
facebook pinterest twitter

Bøvser hvordan og hvorfor?

Redaktionen
14 januar 2014, 09:09 Redaktionen

bøvser

 

Bøvser

Hvor meget et barn bøvser, kommer an på deres sutte teknik. Når barnet tager fat om brystvorten eller sutten på sutteflasken, så suger det luften i mundhulen ned for at skabe undertryk. Bliver barnet ved med at slippe og tage fat igen, kommer der mere luft ned i maven og vil derfor bøvse mere.

I starten af måltiden, vil barnet være ivrig og derfor sutte kraftigt, så det er en god idé at tage barnet op og bøvse efter omkring fem minutter. I slutningen af måltiden vil barnet bare ligge og hyggesutte og ikke suge så kraftigt, derved kommer der ikke så meget luft ned i maven.

Børn der får sutteflaske har tendens til at få suget mere luft ned, da det er sværere at holde undertrykket på en gummisut.

 

God bøvsestilling

Hold barnet opret, da luft er lettere end mælk. Kroppen skal være udstrakt og der må ikke være noget tryk på maven. Man kan hjælpe lidt på vej ved at banke let på ryggen med flad hånd, nedefra og op mod nakken.

Læs også: Alt du bør vide om dit spædbarns søvn

 

Når luften ikke kommer op

Hvis den luft barnet har slugt i starten af måltidet ikke kommer op, så giver det en falsk mæthedsfornemmelse, og kan også give ondt i maven. Den falske mæthedsfornemmelse gør, at barnet efter lidt tid vil være sulten igen og kræve mere mad.

Det er godt at have lidt tålmodighed, når der skal bøvses – det kan godt tage både ti og tyve minutter.