Close
Log Ind Opret Bruger
Bleudslæt og svamp
facebook pinterest twitter

Bleudslæt og svamp

Redaktionen
13 januar 2014, 13:08 Redaktionen

bleudslæt

 

 

 

Bleudslæt og tandfrembrud

Bleudslæt kan komme, hvis en fyldt ble har siddet for længe. Urin og afføring er meget irriterende for huden og kan derved medføre en rød numse. Så det er en god ide at skifte barnet hyppigt, og hurtigt efter afføring.

Tandfrembrud kan gøre huden mere sart og der kan komme diarré, hvilke kan medfører en rød numse, som først heler når tanden er brudt igennem.

Behandling

Hvis uheldet nu er sket, og numsen er blevet rød og irriteret, så kan man smøre et tyndt lag zinksalve eller Inotyol tre til fire gange i døgnet. Zinksalve og Inotyol må dog kun bruges når det er nødvendigt, da barnet kan optage de aktive stoffer ved længerevarende brug.

Så en god idé, er at prøve husmorrådet om kogtvandsklude før man griber efter zinksalven.

Klip et stykke af et bomuldslagen og koge det i ti minutter, hvor det herefter stilles til afkøling i vandet. Tag den våde, kogte bomuldsklud og klip et stykke der passer til hullet på numsen. Det klippede stykke vrides godt og ligges på den røde numse. Læg derefter en ny klud på, ved hvert bleskift og i løbet af et døgn eller to vil der være kommet fin ny hud. De kogte klude kan holde sig i cirka et døgn, hvorefter de skal koges igen.

Læs mere om kogtvandsklude her: Kogtvandsklude

 

Svamp

Svamp er ikke noget barnet bliver smittet med, men den er en del af hudens naturlige flora. Når den er i balance, hjælper den med at holde huden sund, men den kan i visse tilfælde tage overhånd og give et rødt og kløende udslæt. Svampe foretrækker at gro i tætte, fugtige miljøer, og er bleen for stram, vil der netop opstå sådan et miljø. Svamp er nemt at genkende, da det området er meget rødt, hævet og skarpt afgrænset.

Behandling

Svamp kan behandles med et svampemiddel til spædbørn, der kan købes i håndkøb på diverse apoteker. Svampemidlet skal anvendes efter selve ”udslættet” er gået væk og der burde allerede være en markant bedre efter en til to dage. Det er en god idé, at skifte ble hyppigere, hvis det er der barnet har svamp.